kunstgras winter

Kunstgras onderhoud in de winter

Wij geven u graag enkele kunstgras winter tips mee voor het onderhouden van uw kunstgras in het najaar en gebruik in winterse omstandigheden. Zoals wij al schreven in onze tips voor onderhoud in de herfst, uw kunstgazon zal vanaf de herfst bezaaid geraken met takken en bladafval, dit moet u zoveel mogelijk verwijderen. De grote takken zal u handmatig moeten verwijderen. Het kleinere tak- en bladafval, kan u met behulp van een bladblazer bijeen brengen en opruimen. Indien u geen bladblazer ter beschikking heeft kunt u de bladeren altijd bijeen harken met een pvc hark of met een borstel.

Sneeuw en ijzel op uw kunstgras

Maak een looppad in de sneeuw als deze net vers gevallen is!

Kunstgras is getest in de extreemste omstandigheden, van +50 graden tot -50 graden. Sneeuw en ijzel kunnen geen kwaad. U kunt sneeuw gerust laten liggen tot het vanzelf weer gesmolten is. Wilt u toch sneeuw ruimen, doe dit dan als het vers gevallen is en nog niet in het gras getrapt is. Doe dit met behulp van een sneeuwschep (liefst van plastic) of eventueel met een borstel als de sneeuwlaag niet te dik is.

Let op: ijzel moet  u nooit proberen te verwijderen! Dit zit namelijk om de grassprieten bevroren. Altijd op normale wijze laten smelten, anders kunt u de grassprieten beschadigen. Levert dit gevaarlijke situaties op dan kunt u wel proberen om met een klein beetje zout de ijzellaag te laten smelten. Maar doe dit liever niet te vaak want anders blijven er veel zoutresten achter in de grasmat.

Meer kunstgras winter tips hebben wij niet. Het belangrijkste tijdens de koude winter maanden is natuurlijk dat u geniet van het seizoen en de feestdagen.