Sport en spel

Het maakt niet uit of u kunstgras zoekt voor een speelgazon in uw tuin, voor een sportveld op een schoolplein of als ondergrond voor een speeltuin, bij Kunstgrasservice kunnen we het volledige project van begin tot eind voor u verzorgen.

Onze producten

Hieronder vindt u een selectie uit ons aanbod kunstgrassen dat het meest geschikt is voor spelende kinderen.

Proxygrass gold

 40,50/m² (excl. btw)

  • Lengte:
28mm
  • Gewicht:
3,89kg
  • Uitermate geschikt voor intensief gebruik

 24,75/m² (excl. btw)

  • Lengte:
13mm
  • Gewicht:
2,37kg
  • Uitermate geschikt voor intensief gebruik

Kunstgras speelgras

Onbelemmerd spelen op een grasveld dat gegarandeerd veilig is, nooit verandert in een modderpoel en simpelweg niet stuk te krijgen is; met kunstgras is het mogelijk. Kunstgrasservice realiseert de mooiste, leukste en meest duurzame sport- en speelveldjes met kunstgras. Ideaal voor in de tuin, maar ook op het schoolplein, bij het kinderdagverblijf of in de openbare ruimte. Laat de kinderen het hele jaar door lekker spelen, zonder dat zij vies worden of het grasveld stuklopen.

Bent u op zoek naar een oplossing voor een speel- of sportveld? Kom eens langs in onze kijktuin in Wetteren om de mogelijkheden te bespreken en onze kunstgrassen te bekijken. We beschikken over kunstgras dat bij uitstek geschikt is voor sport en spel.

Altijd te betreden

Of het nu met bakken uit de hemel komt of juist lange tijd droog is, kunstgras blijft in tegenstelling tot echt gras altijd te betreden. Waar echt gras bij een beetje regen verandert in een modderpoel en bij langdurige droogte al snel kampt met gele en bruine plekken, blijft kunstgras onder alle weersomstandigheden proper en mooi groen. Ook verandert het grasveld nooit meer in een stukgelopen vlakte. Op die manier kunnen de kinderen er het hele jaar door op spelen zonder met vuile kleding en schoenen thuis te komen. Regenwater zakt snel weg in de ondergrond (mits deze aan alle vereisten voldoet) en de grasmat droogt snel op. Hierdoor is het kunstgras zelfs direct na een fikse regenbui weer te gebruiken is.

Lijnen, kleuren en vormen

Is groen gras iets te doorsnee voor het speelveld dat u voor ogen heeft? Bij Kunstgrasservice kunnen we ook gekleurde sport- en speelvelden aanleggen. Paars, rood, geel of blauw, het is allemaal mogelijk. Gebruik bijvoorbeeld verschillende kleuren om de toepassing van de velden op het schoolplein van elkaar te onderscheiden.

We kunnen het kunstgras verder in alle gewenste vormen aanleggen en ook het aanbrengen van hoogteverschil is geen probleem. We kunnen zelfs de meest uitdagende speelheuvels realiseren. Voor sportveldjes kunnen we tevens direct belijning aanbrengen. Dit doen we door wit kunstgras te plaatsen in het grasveld. De lijnen kunnen hierdoor nooit wegslijten.

Een valveilige ondergrond

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het cruciaal dat het grasveld veilig is. Waar kinderen spelen wordt immers gevallen. Kunstgrasservice zorgt er altijd voor dat de ondergrond past bij het beoogde gebruik van het speelveld. Als er speeltoestellen op het kunstgras geplaatst worden, houden we bijvoorbeeld rekening met de geldende regelgeving omtrent de cruciale valhoogte. Dit betekent dat we de demping van de ondergrond aanpassen aan de hoogte van het toestel. Zo weet u zeker dat de speelplaats voldoet aan de geldende Europese regels en dat de kinderen met de schrik vrijkomen als zij per ongeluk vallen.

Een geschikte ondergrond

Om lekker te kunnen spelen, is het belangrijk dat de ondergrond voldoet aan een aantal strikte voorwaarden. Zo moet de fundering stabiel en stevig genoeg zijn, zodat deze niet kan verzakken. Daarnaast is het erg belangrijk dat de ondergrond waterdoorlatend is. Kunstgrasservice beschikt over de bouwkundige kennis die nodig is om voor iedere toepassing en iedere locatie een passende ondergrond te creëren. We zorgen altijd dat deze past bij het beoogde gebruik van de grasmat. Als het kunstgras bedoeld is om op te sporten of spelen, dan zorgen we bijvoorbeeld dat het precies de juiste demping heeft voor optimaal speelcomfort.

Kwaliteit en veilig

Er zijn tegenwoordig tal van kunstgrassen op de markt, waarvan de kwaliteit nogal wisselt. Vooral online worden er kunstgrassen aangeboden waarvan het onduidelijk is waar zij geproduceerd zijn. Op die manier weet u niet wat voor materialen en grondstoffen er gebruik zijn en bestaat de kans dat deze grastapijten niet voldoen aan de geldende regels. Daarom maken we bij Kunstgrasservice uitsluitend gebruik van topkwaliteit kunstgras. Dit kunstgras wordt in de EU geproduceerd en voldoet dus aan alle regels die hier gelden. Er wordt nooit gebruik gemaakt van zware metalen of andere schadelijke stoffen.

Trampolines en speeltoestellen

Echt gras wordt snel drassig en is daardoor geen geschikte ondergrond voor trampolines en andere speeltoestellen of bijvoorbeeld een pingpongtafel. Een trampoline heeft een stevige, egale bodem nodig. Als echt gras drassig wordt, dan bestaat de kans dat het springtoestel verzakt of omvalt. Ook kunnen de poten wegzakken in het veld. Kunstgras is juist wel geschikt voor trampolines en andere toestellen. De ondergrond is stevig en stabiel genoeg en het kunstgras zal dan ook niet beschadigd raken. Wel adviseren we extra stukken kunstgras (of ander materiaal) onder de poten te plaatsen om roestuitslag te voorkomen. We kunnen trampolines ook voor u verankeren of ingraven in het gazon.

Deskundig advies

Bij Kunstgrasservice staan er altijd experts klaar om u te voorzien van betrouwbaar advies. Zij kunnen u precies vertellen welke kunstgrassen geschikt zijn in een tuin met kinderen. Ze luisteren goed naar uw wensen en voorkeuren en helpen u bij het kiezen van de oplossing die daar het best op aansluit. Zo weet u zeker dat het kunstgras aan uw verwachtingen zal voldoen.