TRAMPOLINE OP KUNSTGRAS

Is het mogelijk om een trampoline op kunstgras te zetten? Het is een vraag die wij regelmatig krijgen. Veel mensen zijn namelijk bang dat een trampoline het kunstgras kan beschadigen. Anderzijds vrezen veel mensen dat een ondergrond van kunstgras te hard is om op te vallen. We kunnen je direct geruststellen: je kunt een trampoline op kunstgras zetten. Kunstgras is zelfs bij uitstek geschikt om een trampoline op te plaatsen. Stel je eens voor: het gazon wordt nooit drassig of modderig en met de juiste ondergrond is het grasveld beslist niet te hard om op te vallen. Indien gewenst kunnen we de trampoline ook in het kunstgras ingraven.

In dit artikel leggen we stapsgewijs uit waarom kunstgras zo geschikt is als ondergrond voor een trampoline. Ook geven we enkele handige tips voor een trampoline op kunstgras. Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen over het plaatsen van een trampoline op kunstgras? Onze specialisten staan klaar om je te woord te staan.

Laten we eens bekijken wat de voordelen van kunstgras onder of om een trampoline zijn. Op deze pagina leggen we uit waarom kunstgras zo geschikt is voor speeltoestellen als een trampoline en waar je op moet letten bij het plaatsen van een trampoline op kunstgras. Ook geven we tips om zowel de trampoline als het gazon mooi te houden. Heb je na het lezen nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

VALDEMPING

Omdat natuurgras zo makkelijk stukgaat en drassig wordt, komen veel mensen in de verleiding de trampoline dan maar op het terras te zetten. Bestrating is echter eveneens weinig geschikt om een springtoestel op te zetten. Allereerst kunnen de harde stenen de poten van de trampoline beschadigen. Bovendien maakt het stuiteren van de metalen constructie op het terras veel lawaai. Het grootste nadeel is echter dat de kinderen hard terechtkomen als zij vallen op het terras.

Kunstgrasservice kan bij het aanleggen van kunstgras voor onder of om een trampoline een extra (gecertificeerde) valdempende laag aanbrengen. Daarbij houden we altijd zorgvuldig rekening met de valhoogte en stemmen de valdemping daarop af. Zo zorgen we ervoor dat de ondergrond voldoet aan de Europese regels die gesteld worden aan (openbare) speelvelden.

TIPS VOOR EEN TRAMPOLINE OP KUNSTGRAS

Als je een trampoline op het gazon wilt zetten, is het cruciaal dat je kiest voor een goede kwaliteit kunstgras. Hoogwaardig kunstgras heeft in ieder geval een dubbele backing en is voorzien van slijtvaste vezels met UV-filters.

Waarom: de grasmat krijgt natuurlijk heel wat te verduren als er een springtoestel op staat. Als het kunstgras niet sterk genoeg is, dan kan het tapijt beschadigd raken. Wanneer het kunstgras niet is voorzien van UV-filters en dus niet kleurvast is, dan zal er kleurverschil ontstaan tussen de plek waar de trampoline staat en de rest van het gazon.

Zet het toestel op een stevige, egale ondergrond. Het is belangrijk de trampoline op een stevige, vlakke ondergrond te plaatsen.

Waarom: als de ondergrond niet egaal is, dan kan het toestel gaan schudden tijdens het springen. Bovendien wordt de druk dan niet evenwijdig over de trampolinepoten verdeeld, waardoor er scheuren en barsten in het toestel kunnen ontstaan.

We raden altijd aan om de trampoline stevig te verankeren. Hiervoor zijn speciale verankeringssets beschikbaar.

Waarom: door de trampoline te verankeren voorkom je dat het toestel weg kan waaien.

Leg onder de poten van de trampoline losse stroken kunstgras.

Waarom: de aparte stukken kunstgras ontzien de grasmat en voorkomen eventuele roestvlekken op het gazon. Zo blijft je kunstgras dus mooi.

KUNSTGRAS LATEN PLAATSEN

Het aanleggen van kunstgras is een klus die nog weleens onderschat wordt. Helemaal als je een trampoline op je gazon wilt zetten, is het belangrijk dat de installatie van het kunstgras op een juiste manier wordt uitgevoerd. Daarbij is het met name belangrijk dat de grasmat een juiste ondergrond krijgt. Deze dient stevig genoeg te zijn om weerstand te bieden aan de druk die de trampoline tijdens het springen op het gazon uitoefent. Bij Kunstgrasservice zijn we gespecialiseerd in de aanleg van kunstgras. We voeren de aanleg van het kunstgras altijd uit inclusief grondwerken en kunnen de plek waar de trampoline komt, voorzien van de juiste valdemping.

De voordelen:

  • Kunstgras is sterk en slijtvast
  • Geen slijtage aan de trampoline
  • Trampoline zakt niet weg
  • Geen plassen of modder
  • Je hoeft de trampoline niet te verplaatsen
  • Mogelijkheid tot extra valdemping