Genieten van grastapijt

Bent u op zoek naar een natuurgetrouw, onderhoudsvriendelijk gazon voor uw tuin, balkon of dakterras? Grastapijt is bij uitstek een geschikte oplossing als u wel wilt genieten van heerlijk groen gras, maar geen zin heeft in modder, kale plekken en veel onderhoudswerkzaamheden. Kunstgras tapijt fungeert als een zachte ondergrond en is onder andere erg geschikt in tuinen met een zwembad, spelende kinderen of huisdieren.
Wat is grastapijt? Grastapijt is een andere naam voor kunstgras. Net als tapijt voor in uw woning wordt kunstgras geleverd op rollen, waardoor het ook wel grastapijt wordt genoemd. Grastapijt wint de laatste jaren snel aan populariteit omdat het door de nieuwste technologieën nog maar nauwelijks van echt gras te onderscheiden is.

De voordelen van kunstgras tapijt

Kunstgras heeft een aantal significante voordelen ten opzichte van echt gras. Waar echt gras bijvoorbeeld snel modderig wordt als het regent, droogt grastapijt snel op en blijft het altijd schoon. Daarmee is het een uitstekende oplossing als u huisdieren of spelende kinderen heeft. Echt gras is verder moeilijk mooi te houden en kampt snel met gele, dorre of kale plekken. Bovendien is gras erg gevoelig voor slijtage. Met kunstgras heeft u hier geen last van. Uw gazon blijft altijd mooi groen en is zeer slijtvast.

Een andere reden dat veel mensen kiezen voor grastapijt is dat het vrijwel geen onderhoud vergt. Waar u echt gras moet maaien, sproeien en verticuteren heeft kunstgras vrijwel geen aandacht nodig. Het enige wat u zo nu en dan moet doen is afgevallen bladeren en takken opruimen.

Kunstgrasservice

Grastapijt kopen

Kunstgrasservice heeft een fraaie collectie kunstgrassen. De modellen verschillen onderling wat betreft kleur en vezellengte. De uiteinlopende soorten kunstgras zijn geschikt voor verschillende doeleinden zoals een siertuin of speelveld.

De kunstgrassen zijn beschikbaar in rollen van 2 en 4 meter breed (Kunstgrasservice Joy is beschikbaar in rollen van 2,5 en 5 meter breed). We bieden een installatieservice, maar u kunt het kunstgras (grastapijt) ook zelf installeren.

Waar moet u op letten bij het kopen van kunstgras?

Als u kunstgras gaat kopen zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Niet ieder kunstgras is namelijk hetzelfde. Er kan bijvoorbeeld een groot kwaliteitsverschil en prijsverschil zitten tussen kunstgras van verschillende leveranciers.

Een mindere kwaliteit kunstgras gaat sneller platliggen en slijt sneller. Daarnaast is het vaak onduidelijk waar goedkope kunstgrassen vandaan komen en wat voor materialen er gebruikt zijn om ze te vervaardigen. Ons grastapijt is van de beste kwaliteit. De herkomst is duidelijk en het kunstgras is 100% veilig. Het gaat jarenlang mee, is zeer slijtvast en heeft zeer veerkrachtige vezels die prachtig overeind blijven staan. Niet voor niets krijgt u 11 jaar garantie op kunstgras dat wij plaatsen. We beschikken over verschillende modellen, ieder met hun eigen unieke eigenschappen.
grastapijt voor balkon

Ideaal op terras of balkon

Kunstgras tapijt is bij uitstek een geschikte oplossing op een balkon of dakterras. Echt gras kan in een dergelijke omgeving niet groeien. Als u toch wilt genieten van een fijn, groen balkon of terras, dan kunt u gebruikmaken van grastapijt. Kunstgras is relatief eenvoudig te plaatsen op een balkon of dak. Het is licht en met een goede waterafvoer blijven er geen plassen staan op grastapijt. Ideaal om uw saaie balkon te voorzien van een vleugje groen en uw leefomgeving te vergroten.

Grastapijt voor binnen

Echt gras heeft zonlicht en een levende bodem nodig en kan daardoor eigenlijk alleen in de buitenlucht worden aangelegd. Grastapijt is daarentegen geschikt voor binnen en buiten. Zo is het een uitstekende oplossing om bedrijfspanden, winkelcentra en zelfs uw eigen woning binnenshuis groen aan te kleden. Grastapijt is schoon en droog en daardoor perfect geschikt om binnen gebruik te worden.
Kunstgras showtuin
Wat kost grastapijt

Hoeveel kost grastapijt?

De prijs van kunstgras wordt berekend per vierkante meter en hangt onder andere af van de hoogte van het gras en de dichtheid van de vezels. Een hogere en vollere grasmat is doorgaans iets duurder. Daarnaast kan het gebruik van meerdere tinten groen voor prijsverschil zorgen.

Grastapijt laten plaatsen

Met alleen het kopen van uw grastapijt bent u er natuurlijk nog niet; de grasmat moet ook nog aangelegd worden. U kunt deze klus zelf klaren, maar u kunt ook gebruikmaken van onze aanlegservice. Onze kunstgras plaatsers komen graag bij u langs om uw volledige grasmat van begin tot eind te installeren.

Grastapijt plaatsen
KGS-SFEER-35

grastapijt onderhoud nodig?

Eén van de grote voordelen van kunstgras is dat het ontzettend weinig onderhoud vereist om uw gazon mooi te houden. Waar u echt gras regelmatig moet maaien en om de zoveel tijd moet bemesten, vergt kunstgras vrijwel geen aandacht. Af en toe de afgevallen bladeren en takken verwijderen om te zorgen dat er geen onkruid gaat ontkiemen in uw gazon is eigenlijk het belangrijkst.

Is grastapijt geschikt voor huisdieren?

Kunstgras tapijt is bij uitstek geschikt als u honden of andere huisdieren heeft die graag in de tuin spelen. Echt gras wordt snel modderig en drassig, waardoor de hond vies wordt als hij in de tuin speelt. Daarnaast is echt gras simpelweg niet bestand tegen het geweld van spelende honden.

Ons grastapijt is zeer slijtvast en perfect bestand tegen ravottende huisdieren. Het gazon blijft met kunstgras altijd schoon en droog en doordat er geen aarde onder het kunstgras ligt, heeft uw hond niet de neiging om te gaan graven in het grastapijt. Uitwerpselen zijn makkelijk op te ruimen en urine zakt door de grasmat heen weg in de bodem. Wel raden we aan om de plek even na te spoelen met water.

Kunstgras tapijt voor de kinderen

Grastapijt in de tuin of op het balkon is een perfecte oplossing als u kinderen heeft. Kunstgras vormt een veilig en schone ondergrond, waar de kinderen naar hartenlust op kunnen spelen. U kunt zonder problemen speeltoestellen of trampolines op het kunstgras plaatsen en ook een zwembad op het kunstgras is geen enkel probleem. We kunnen uw gazon zelfs uitrusten met een valdempende onderlaag