KUNSTGRAS EN HUISDIEREN

Wie wordt er nu niet vrolijk van een kwispelende hond in de tuin? Lekker dartelen en draven in de tuin is bovendien niet alleen erg leuk voor uw huisdier, het is ook nog eens goed voor zijn gezondheid. Helaas zijn veel tuinen echter niet geschikt voor spelende huisdieren. Het gazon is vaak te kwetsbaar, verandert bij een beetje regen in een modderpoel en als er honden of katten op spelen ontstaan er al snel slijtageplekken. Ook kan hondenurine voor gele plekken in het gazon zorgen. Met kunstgras heeft u van al deze problemen nooit last. Ons kunstgras is sterk genoeg voor zelfs de grootste huisdieren. Zo kan uw trouwe viervoeter lekker in de tuin spelen zonder vies te worden en het gazon stuk te maken.

Wilt u een gazon dat geschikt is voor huisdieren? Breng eens een bezoek aan onze kijktuin in Wetteren om de verschillende kunstgrassen uit onze collectie van dichtbij te bekijken en de mogelijkheden te bespreken met onze specialisten.

WAAROM KUNSTGRAS

Echt gras is in de meeste tuinen in Oost-Vlaanderen niet sterk genoeg voor huisdieren. Op veel plekken is het gras doorgaans al nauwelijks mooi groen te houden en als er honden of andere huisdieren op spelen, zullen de problemen alleen maar toenemen. Honden hebben bijvoorbeeld de onbedwingbare neiging om in het gras te gaan graven. Door de hoge zuurgraad zorgt hondenurine bovendien voor ”brandplekken” in het gras. Met ons kunstgras kunt u uw huisdieren daarentegen in de tuin laten spelen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken om uw gazon. Ons kunstgras is sterk en slijtvast en we zorgen voor een vakkundige installatie zodat de hond of kat de grasmat niet los kan trekken. Urine en ontlasting veroorzaken geen schade en het gazon verandert nooit meer in een modderpoel.

Middels onderstaande quick links navigeert u eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

TOTAALOPLOSSINGEN

Kunstgrasservice levert niet alleen kunstgras, we kunnen ook het volledige project voor u realiseren zonder dat u zelf ergens omkijken naar heeft. Zo kunnen we het oude gazon afgraven en afvoeren, een nieuwe ondergrond plaatsen, het kunstgras leggen en het geheel afwerken met bomen, borders en plantenbakken. We zorgen er uiteraard voor dat de ondergrond goed draineert, zodat u geen last krijgt van plassen die blijven staan of een urinegeur in de tuin.

HUISDIEREN EN KUNSTGRAS

Veel huisdiereigenaren zijn bang dat kunstgras en honden, katten of andere huisdieren geen goede combinatie zijn. Ze vrezen dat de grasmat niet sterk genoeg is, dat huisdieren kunstgras niet fijn vinden of dat urine en uitwerpselen schade kunnen veroorzaken. We kunnen u geruststellen: kunstgras is een uitstekende oplossing met huisdieren. Uw gazon blijft altijd mooi, is sterk genoeg voor meerdere (grote) huisdieren en de hond of kat kan geen schade veroorzaken aan de grasmat. Onze jarenlange ervaring leert dat huisdieren zelfs gek zijn op het spelen op kunstgras.

VOORDELEN KUNSTGRAS MET HUISDIEREN

Wat zijn de voordelen van kunstgras?
STEVIG EN SLIJTVAST
Laat een paar flinke honden op een gazon van natuurgras spelen en het gazon zal al gauw transformeren in een stukgelopen vlakte. Door spelende huisdieren ontstaan er slijtageplekken en vooral als het regent, wordt het gazon modderig, waardoor het gras erg kwetsbaar wordt. Gelukkig is ons kunstgras ontzettend sterk en slijtvast. Doordat er geen aarde onder het kunstgras ligt, zal de hond bovendien niet meer de neiging hebben om in het grasveld te gaan graven.
GEEN SCHADE DOOR HONDENURINE
Hondenurine kan flinke schade veroorzaken aan echt gras. Door de hoge zuurgraad ontstaan er ”brandplekken” die niet meer vanzelf kunnen herstellen. U zult deze plekken dus opnieuw in moeten zaaien. Urine van honden veroorzaakt gegarandeerd geen schade aan ons kunstgras. De urine zakt makkelijk weg door de gaatjes in de backing en spoelt weg als het regent. Uit hygiënische overwegingen adviseren we wel de plek na te spoelen met lauwwarm water.
NOOIT DRASSIG OF MODDERIG
Wanneer het regent, verandert echt gras al snel in een modderfestijn. Dit is altijd een probleem met echt gras in de tuin, maar nog vervelender als u huisdieren heeft. Zij zullen namelijk door de modder gaan rollen en vervolgens uw huis in draven. Bij kunstgras met een juiste ondergrond zakt overtollig regenwater makkelijk weg in de ondergrond. Er blijven geen plassen staan en het gazon droogt snel weer op.

ONDERHOUDSSVRIENDELIJK

Echt gras in de tuin kost een hoop tijd en energie aan onderhoudswerkzaamheden. U moet het maaien, sproeien, verticuteren en bemesten. Als er huisdieren op het gazon spelen, zult u bovendien veel tijd kwijt zijn aan het herstellen van gras. Kunstgras is daarentegen zeer onderhoudsvriendelijk. Het belangrijkste onderhoud bestaat uit het opvegen van afgevallen bladeren en takken.

INSTROOIZAND

Ook als u huisdieren heeft, dan raden we het gebruik van een laagje instrooizand in de grasmat aan. Invulzand beschermt de verankering van de vezels in de backing. Bovendien zorgt het extra gewicht voor meer stabiliteit, wat belangrijk is als er huisdieren op het gazon spelen. Instrooizand voelt verder lekker koel aan de pootjes van uw huisdier. Het speciale silicazand is niet schadelijk voor uw huisdier.

URINE EN UITWERPSELEN

Hondenurine is zeer schadelijk voor echt gras. Door de hoge zuurgraad ontstaan er gele en bruine plekken als de hond op het gras urineert. Kunstgras is echter bestand tegen hondenurine. Er ontstaan geen vlekken of andere schade. Wel adviseren we de plek na te spoelen met water om geuroverlast te voorkomen. Ook uitwerpselen van huisdieren zijn niet schadelijk en eenvoudig op te ruimen. Spoel ook de plek van het ongelukje na met water. U zult niet snel last krijgen van geuroverlast in de tuin, mits u de hond voldoende uitlaat. Mocht u toch hinder ondervinden van vervelende geurtjes, dan zijn daartegen verschillende biologische middelen beschikbaar.

KUNSTGRAS ONDERGROND

De ondergrond is een cruciaal onderdeel van iedere kunstgrasinstallatie. Een slechte ondergrond kan namelijk leiden tot problemen als verzakkingen of plassen die blijven staan. Als er huisdieren op het gazon spelen, kan een slecht drainerende ondergrond er bovendien voor zorgen dat urine niet weg kan zakken, wat geuroverlast kan veroorzaken. Kunstgrasservice beschikt over een bouwkundige achtergrond en jarenlange ervaring met het installeren van kunstgras. Als we de grondwerken voor u uitvoeren, zorgen we altijd voor een ondergrond die perfect past bij het beoogde gebruik.

PROFESSIONELEN INSTALLATIE

Het installeren van kunstgras is een klus waar meer bij komt kijken dan menigeen denkt. Voor een duurzame grasmat waar u jarenlang plezier van heeft dient u niet alleen te zorgen voor een stabiele, drainerende ondergrond, u moet ook weten in welke richting de stroken geplaatst worden, hoe u het grastapijt afsnijdt en verlijmt en hoe de grasmat verankerd wordt. Daarnaast is een goede kantopsluiting een onmisbaar onderdeel van een mooi kunstgras gazon. Daarom is het in veel gevallen verstandig de installatie over te laten aan een expert. U wilt immers niet dat de grasmat gaat schuiven of kreuken als de hond erop speelt.

Bij Kunstgrasservice kunnen we uw grasmat op professionele wijze voor u plaatsen. We komen op locatie langs om een legplan te maken en houden bij het installeren rekening met de aanwezigheid van huisdieren. We kunnen de grasmat bijvoorbeeld voor u verankeren zodat de hond of kat haar niet los kan trekken.

Zo weet u zeker dat u en uw huisdieren jarenlang kunnen genieten van een duurzaam gazon. Bovendien geven wij 11 jaar garantie op iedere grasmat die is geïnstalleerd door een erkende dealer als Kunstgrasservice.

DE JUISTE KEUZE

Als u kunstgras wilt kopen, dan kunt u kiezen uit veel verschillende soorten en merken. Helaas is het lang niet altijd duidelijk waar de verschillende kunstgrassen vandaan komen en hoe zij vervaardigd zijn. Daardoor weet u niet of het kunstgras sterk genoeg is voor huisdieren en of het kunstgras wel veilig is. Daarom raden wij u aan kunstgras te kopen van een betrouwbaar merk.

BEZOEK EEN VAN ONZE KIJKTUINEN

Als u kunstgras koopt, is het natuurlijk wel zo fijn als u het van tevoren kunt bekijken. Daarom hebben we een kijktuin gerealiseerd waarin we alle modellen hebben aangelegd in overzichtelijke gazons. Om een beeld te schetsen van de mogelijkheden hebben we verschillende opstellingen gecreëerd. Onze experts geven u graag een rondleiding en kunnen u direct vertellen welke soorten kunstgras geschikt zijn met huisdieren.