KUNSTGRAS OP BALKON

Genieten van een mooi groen balkon of dakterras? Kunstgras op het balkon is een uitstekende oplossing. Het is licht, onderhoudsvriendelijk en makkelijk te plaatsen op een balkon. Bovendien is de huidige generatie kunstgrassen nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Ontdek waarom kunstgras op het balkon zo handig is en waar u op moet letten als u kunstgras wilt leggen op uw balkon.
Heeft u een appartement zonder tuin? Met kunstgras op het balkon geniet u van een heerlijk groene omgeving, waar u helemaal vrolijk van wordt. Veel balkons en dakterrassen worden maar nauwelijks gebruikt, omdat ze simpelweg niet zo gezellig zijn. Door uw balkon aan te kleden met kunstgras creëert u een sfeervolle buitenruimte als verlengstuk van uw woning. Heerlijk om lekker op te spelen, sporten en ontspannen.

VOORDELEN VAN KUNSTGRAS OP BALKON

Heb je genoeg van dat grijze balkon, en wil je wat groen aanbrengen? Kunstgras is een perfect alternatief. Kunstgras heeft geen voeding uit de bodem of vocht nodig en blijft daardoor altijd mooi groen. Hierdoor wordt de opbouw niet te zwaar en kan deze zonder problemen op een balkon geplaatst worden. Een bijkomend voordeel is dat kunstgras weinig onderhoud nodig heeft. Met een juiste ondergrond blijven er geen plassen staan. Ook wordt het kunstgras nooit glad.

ONDERGROND

Als u kunstgras gaat leggen op het balkon is het allereerst belangrijk om na te denken over de ondergrond.

DIRECT:

Kunstgras kan rechtstreeks op het balkon geplaatst worden. Dit is de meest voordelige optie. Het bestaande oppervlak moet wel goed water afvoeren en egaal zijn anders blijven oneffenheden onder de grasmat zichtbaar.
kunstgras op het balkon

DRAINPANEL:

Deze zorgen voor een waterbuffer en een verspreiding van het gewicht. Het systeem is bestand tegen temperatuurschommelingen. Ideaal voor een strakke, egale ondergrond.
kunstgras op balkon

SHOCKPAD:

Deze hebben een hoge drainerende functie en een dempende werking. Door de demping ondervindt men in het gebouw minder geluidshinder als er over het dak gelopen wordt.

KUNSTGRAS PLAATSEN OP BALKON

Een balkon heeft doorgaans een beperkt oppervlak en een eenvoudige vorm. Hierdoor is het redelijk makkelijk (uit één rol) te plaatsen. Een dakterras is vaak groter, waardoor u met de meeste kunstgrassen meerdere rollen nodig heeft. Kunstgrasservice heeft speciaal voor deze omstandigheden rollen van 2 meter en 4 meter breed laten ontwikkelen. .
Kunstgras kan op verschillende manieren op het balkon geplaatst worden: Gewoonweg los geplaatst. Het is dan wel belangrijk dat er objecten op het balkon staan, zodat het grastapijt niet op kan waaien. Je kunt er ook voor kiezen om het kunstgras met de ondergrond te verlijmen of vastschroeven in houten terrasplanken.

KUNSTGRAS LATEN PLAATSEN

Wilt u de plaatsing van het kunstgras liever overlaten aan een professional? Kunstgrasservice kan de volledige aanleg van het kunstgras voor u verzorgen. We zorgen voor een passende ondergrond en installeren het kunstgras op optimale wijze. Zo weet u zeker dat u nooit last krijgt van plassen op het balkon, zichtbare naden tussen de stroken of een grasmat die gaat schuiven. We zijn bovendien gespecialiseerd in het leggen van kunstgras op hoogte en de aanvoer van het materiaal naar het dak.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER KUNSTGRAS OP HET BALKON

Ja, dat kan. Kunstgras is zelfs uitermate geschikt voor op het balkon. Echt gras kan niet groeien op een balkon of dakterras. Kunstgras is een ideaal alternatief als u toch wilt genieten van het nodige groen.
Kunstgras kan op vrijwel ieder balkon worden aangelegd. Kunstgras is licht qua gewicht, waardoor het zelfs geschikt is voor een dak of balkon met wat minder draagkracht.
Bij het plaatsen van kunstgras op het balkon is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Regenwater moet verder weg kunnen lopen, anders blijven er voortdurend plassen staan. Drainagematten of drainbaseplaten zijn hiervoor een uitstekende oplossing.
Het is mogelijk om kunstgras direct op het dak of balkon te plaatsen. Het is dan wel belangrijk dat het balkon egaal is. Verder moet u er rekening mee houden dat u oneffenheden door het kunstgras heen kunt blijven zien.
Als u kunstgras koopt bij Kunstgrasservice krijgt u 11 jaar garantie op uw kunstgras. U kunt dus jarenlang onbezorgd genieten van het kunstgras op uw balkon of dak.