Siertuin met kunstgras

Sierlijke bomen, weelderige hagen, stijlvolle waterpartijen, sfeervolle verlichting en natuurlijk een prachtig gazon; een siertuin kan niet zonder een mooi grasveld. Helaas blijft echt gras vaak niet lang mooi. De bodem is in veel tuinen in Oost-Vlaanderen ongeschikt voor echt gras en bovendien is natuurgras erg gevoelig voor ongedierte en plantenziektes. Verder werkt het weer vaak ook niet echt mee: bij regenbuien verandert het gazon in een modderpoel terwijl het bij een gebrek aan neerslag uitdroogt. Daarom is kunstgras in uw siertuin een uitstekende oplossing. Ons kunstgras is nauwelijks van echt gras te onderscheiden en het blijft onder alle omstandigheden mooi groen.

Ook genieten van een gazon dat er altijd prachtig bijligt? Bezoek onze siertuin in Wetteren om de verschillende kunstgrassen te bekijken en laat u direct informeren door onze specialisten.

Waarom kunstgras

Echt gras zorgt in een siertuin al snel voor problemen. Het wordt bij regen drassig en modderig en als de tuin te schaduwrijk is, ontstaat er mosvorming. Bij langdurige droogte verschijnen er steeds meer gele en bruine plekken en als het gazon actief gebruikt wordt, krijgt u al snel last van slijtageplekken. Bovendien is echt gras erg gevoelig voor grasziektes en ongedierte als engerlingen. Mede doordat echt gras zo kwetsbaar is, kost het een hoop tijd en energie aan onderhoud. Met kunstgras heeft u daar geen last van. Het gazon blijft met kunstgras altijd mooi, ongeacht de weersomstandigheden, en u heeft nooit meer last van ongedierte. Zo kunt u op ieder gewenst moment genieten van een prachtig gazon in uw siertuin.

Middels onderstaande quick links navigeert u eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

Totaaloplossingen

Kunstgrasservice kan de gehele aanleg van het kunstgras in uw siertuin verzorgen, inclusief de graaf- en grondwerken. We maken altijd een op maat gemaakt ontwerp en legplan, waarbij we zorgvuldig rekening houden met de locatie, de woning, de stijl van de siertuin en uw persoonlijke wensen en voorkeuren. We zorgen dat de ondergrond perfect aansluit op het beoogde gebruik van de grasmat. We installeren de grasmat op vakkundige wijze en kunnen het geheel afwerken met bomen, borders, bloembakken en tuinverlichting. Zo kunt u direct genieten van een compleet gazon dat perfect past in uw siertuin.

Voor iedere tuin

Of u nu een tuin in landelijke stijl, een klassieke tuin of een hedendaagse tuin heeft, bij Kunstgrasservice hebben we voor iedere siertuin een passend kunstgras. Kies uit modellen met sierlijke lange vezels of ga voor een gazon met een wat strakkere, kortgemaaide uitstraling. Verder verschillende de modellen onderling qua grasbezetting en kleur. Sommige modellen beschikken over een wat dieper groen, terwijl andere soorten een wat fellere tint hebben. Alle kunstgrassen hebben één overeenkomst: ze zien er stuk voor stuk levensecht uit.

De voordelen van kunstgras in een siertuin

Met kunstgras in de tuin hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over de staat van uw grasperk. Het bespaart u een hoop onderhoud en frustraties en zorgt dat u meer tijd heeft om lekker van uw siertuin te genieten.
Geen last van engerlingen
Engerlingen vormen een ware nachtmerrie voor iedere tuinman. Deze larven van bladsprietkevers vreten graswortels aan, waardoor het gazon afsterft. Er ontstaan al snel lelijke bruine en kale plekken. Kunstgras vormt geen levensvatbare leefomgeving voor engerlingen, waardoor de bladsprietkevers hier geen eitjes in zullen leggen.
IN IEDERE TUIN
Veel tuinen in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen zijn eigenlijk ongeschikt voor echt gras. Ze hebben een slechte ondergrond of zijn te schaduwrijk, waardoor het gras niet mooi groen wil blijven. Kunstgras kunnen we gelukkig in iedere tuin plaatsen en blijft altijd en overal mooi groen.
WEINIG ONDERHOUD
Heeft u genoeg van het grasmaaien, verticuteren, kantjes steken, sproeien en bemesten? Met kunstgras zijn al deze tijdrovende onderhoudsklussen verleden tijd. Ideaal als u weinig tijd heeft, een dagje ouder wordt of meer aandacht wilt besteden aan het onderhouden van de rest van de tuin.
EXTREME WEERSOMSTANDIGHEDEN
We kampen in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen steeds vaker met lange perioden zonder neerslag, die afgewisseld worden met zware regenbuien. Dit zorgt ervoor dat u het gazon continue moet besproeien als het niet regent, terwijl het tijdens de regenbuien juist verandert in een modderpoel. Met kunstgras heeft u hier geen last van. Zo bespaart u een hoop water en kunt u het gazon het hele jaar door betreden.

Kunstgras plaatsen in een siertuin

Kunstgras leggen is een klus die de nodige kunde en aandacht vereist. Helaas wordt er nog weleens onderschat wat er allemaal komt kijken bij het aanleggen van kunstgras. U dient echter rekening te houden met zaken als de kantopsluiting, ondergrond en het snijwerk. Een slechte installatie kan op termijn zorgen voor vervelende en lastig te herstellen problemen als regenwater dat blijft staan, verzakkingen en verschuivingen. Daarom is het aan te raden een professioneel kunstgras installateur in te schakelen.

Kunstgrasservice beschikt over een schat aan ervaring met het leggen van kunstgras voor verschillende toepassingen, waaronder siertuinen. We bezoeken vooraf altijd de locatie om de nodige opmetingen te doen, de bodem te bestuderen en te kijken naar zaken als de lichtinval en prominente kijkrichtingen. Zo kunnen we een op maat gemaakt legplan maken en het kunstgras op vakkundige wijze plaatsen. Daarbij werken we secuur en efficiënt en houden we het snijverlies beperkt. Onze kunstgras plaatsers kunnen het kunstgras ook op heuvels en rond obstakels als bomen, plantenbakken en vijvers leggen.

Instrooizand voor extra natuurlijke aanblik

Over het gebruik van instrooizand kunnen we kort zijn: we raden het gebruik ervan ten strengste aan. Instrooizand geeft uw grasmat extra gewicht, waardoor zij stabieler ligt. Bovendien beschermt het invulzand de verankering van de vezels. Daarnaast loopt kunstgras met instrooizand simpelweg prettiger en het ziet er natuurlijker uit, wat vooral in een siertuin belangrijk is.

Kunstgras onderhouden

Het grote voordeel van kunstgras in uw siertuin is het weinige onderhoud dat het nodig heeft. U hoeft nooit meer gras te maaien, het gazon te beregenen of het gras te verticuteren. Ook bemesten en kantjes steken zijn verleden tijd met kunstgras. Zo nu en dan afgevallen bladeren en takken verwijderen is voldoende om het gazon mooi te houden en onkruid te beperken. Zo kunt u eenvoudig een onderhoudsvriendelijke siertuin creëren.

Kunstgras kopen voor een siertuin

Bij Kunstgrasservice kunt u kiezen uit een brede selectie fraaie kunstgrassen. Onze adviseurs helpen u graag met het vinden van het model dat perfect past bij uw wensen en verwachtingen. Om de keuze nog makkelijker te maken, hebben we een showtuin aangelegd, waar u de verschillende kunstgrassen goed met elkaar kunt vergelijken. We hebben verschillende opstellingen gecreëerd zodat u direct ziet wat de mogelijkheden zijn. Onze kunstgras specialisten kunnen u alles vertellen over de verschillende kunstgrassen.