Kunstgras muur

Kunstgras aan de muur: kan dat?

Het vintage bloemetjesbehang van ‘de bomma’ is tegenwoordig weer hip. Maar waarom kiezen voor standaard behang als het nog origineler kan? Ga eens voor kunstgras en creëer een échte hippe look! In dit artikel ontdek je waarop je moet letten, hoe je je kunstgrasmuur schoonmaakt én delen we enkele toffe ideeën.

Tapijt, maar dan anders

Een wand uit kunstgras kan je het best vergelijken met tapijt. In tegenstelling tot bij een normaal tapijt zijn de vezels niet van wol, maar van kunststof. Een andere stof dus, maar net zo zacht. Tenminste, als je voor het juiste type kunstgras kiest. Bij Kunstgrasservice adviseren wij je met plezier welke kunstgrassoort het best geschikt is en zacht én levensecht aanvoelt. Dat geeft het mooiste resultaat.

 Heb je verschillende huisdieren? Dan is het belangrijk om op te merken dat sommige huisdieren beter omgaan met kunstgras dan andere.

Waarom voor een verticale tuin kiezen?

Een wand vol kunstgras is niet alleen hip, het heeft ook tal van (onverwachte) voordelen.

 • Je voegt groen toe aan beperkte ruimtes: je kunt niet alle plekken vol bloemen en planten duwen. Met een kunstgrasmuur fleur je de ruimte op zonder plek te verliezen.
 • Je hoeft niets te onderhouden of water te verspillen. Een verticale tuin in kunstgras hoef je geen water te geven, te trimmen of het zand ervan te vervangen. Je hoeft maar één ding te doen: genieten.
 • Groen verbetert het concentratievermogen: onze hersenen associëren de kleur groen met de natuur, rust en kalmte. Zo doet een ruimte met een vleugje groen wonderen voor ons concentratievermogen. Perfect voor op kantoor dus!

Aandachtspunten voor je kunstgraswand

Ben je van plan om je fameuze green wall te plaatsen? Hou dan zeker de volgende punten in het achterhoofd:

 • Houd rekening met het zware gewicht van het kunstgras. Je hangt het best met z’n tweeën op om het veilig te dragen en te bevestigen.
 • Bevestig je kunstgras niet met (kunstgras)lijm, wél met speciale schroeven die je in de muur draait. Extra tip? Begin bovenaan te bevestigen, zo komt het doek mooi strak te hangen.
 • Wil je je muur liever niet beschadigen? Bouw dan een houten frame dat je voor de muur plaatst en waaraan je het kunstgras ophangt. Zo creëer je in feite een valse voorzetwand.

Kunstgras tegen de muur schoonmaken

Je verticale tuin schoonmaken was nog nooit zo gemakkelijk! In tegenstelling tot een tuin uit kunstgras, hoef je hier geen blaadjes op te ruimen of mos te verwijderen. Stofzuig de wand af en toe net zoals je tapijt en klaar is kees.

Maakte je een vlek? Dan doen water en een sopje wonderen. Is het een hardnekkige vlek waar je gewoonlijke schoonmaakmiddel niet meer helpt? Gebruik dan een klein beetje alcohol: de plek afnemen en wat naspoelen zouden de vlek moeten verwijderen. Twijfel je hoe de vlek best verwijdert? Begin er dan niet zelf aan. Bel ons en wij geven je met plezier advies.

Kunstgras binnen

Creatief met kunstgras

Ben je op zoek naar ideeën voor je kunstgraswand? Wij sommen er enkele voor je op

 • Verhoog de concentratie van je team met een frisgroene kantoormuur.
 • Ontvang klanten in fris en origineel winkelpand dat hen ongetwijfeld bijblijft.
 • Geef je restaurant een hippe, onverwachte toets.
 • Verras je gasten in een originele eetkamer met een groene accentmuur. Maak het compleet met wat extra vrolijke bloempotten en planten.
 • Maak van de kinderkamer een levensechte jungle, tot groot jolijt van de kinderen.
 • Maak voetbaldromen werkelijkheid met een miniatuurvoetbalveld aan de speelkamerwand, inclusief lijnen en middenstip.
 • Geef de buitenkant van je huis of zaak een groene, ecologische uitstraling door kunstgras aan de buitengevel te bevestigen.
De mogelijkheden zijn eindeloos! Eens samenzitten over jouw unieke project? Neem gerust contact met ons op. We denken heel graag met je mee!