Kunstgras hooikoorts

Kunstgras: dé oplossing tegen hooikoorts

HATSJIE! Ja lap, het begint. Je wil genieten van de eerste zonnestralen in je tuin, maar je moet weer naar binnen. Je neus loopt. Je niest je te pletter, je ogen branden en tranen alsof iemand pepperspray heeft bovengehaald, … Ja, je hooikoorts steekt een stokje voor je plezier. De oplossing om van je eigen tuin te genieten? Kunstgras.

Pollen: de grote boosdoener

Heb jij of iemand in je omgeving hooikoorts? Dan kunnen er tal van planten aan de basis liggen van je allergie. Berken, brandnetels en tamme kastanjes zijn, maar enkele voorbeelden van planten die jouw lente en zomer komen verstoren. Een van de grootste lastpakken? Grassen.

Hooikoorts betekent niet dat je allergisch bent aan de plant zelf. Je begint niet te niezen bij elke grasspriet die je ziet. Wél ben je allergisch aan de pollen van die plant, de stuifmeelkorrels die tijdens de bloeitijd door de lucht worden verspreid om elders te groeien. Het pollenseizoen loopt ongeveer van februari tot september, met een piek in mei en juni. Dan tieren de meeste grassen namelijk welig. Een overzicht van alle bloeiperiodes vind je hier.

Kunstgras: de reddende engel

Hoe vermijd je dan dat je in de lente of de zomer niet eens kan genieten van je eigen tuin? Je steekt elk jaar zoveel tijd en moeite in het onderhoud. Zou het niet heerlijk zijn als je deze keer écht kunt genieten van die gezellige barbecues met familie en vrienden? Kwalitatief kunstgras zoals dat van Kunstgrasservice brengt soelaas!

  • Geen pollen: Met stip op één van de lijst met voordelen: kunstgras bevat geen pollen. Dat betekent dat jij niet meteen in niezen uitbarst of tranende ogen krijgt als je op je ligbed op kunstgras ligt te genieten.
  • Minder onderhoud: Grasmaaien, bemesten en besproeien, … echt gras vraagt veel onderhoud. Lees: er zijn veel momenten waarop pollen kunnen vrijkomen. Kunstgras daarentegen heeft nauwelijks onderhoud nodig. Zo zorg jij alvast zelf voor minder pollen in de lucht en krijg je minder snel last van je hooikoorts. Benieuwd hoe je je kunstgras goed onderhoudt? Lees onze blog.
  • Geen onkruid: Ja, ook onkruid kan een grote bron van pollen en hooikoorts zijn. Leg je kunstgras? Dan krijgt onkruid nauwelijks kans om welig te tieren. En zo heb jij je kans op irritatie weer een stuk verminderd!
  • Minder insecten: Insecten, zoals bijen en wespen, zijn cruciale wezens voor planten om zich voort te planten. Ze zorgen namelijk voor verstuiving. Kunstgras trekt minder insecten aan, waardoor er minder stuifmeelkorrels in je tuin terecht zullen komen. Ook niet onbelangrijk als je naast pollen ook allergisch aan bijen- en wespensteken bent!
  • Betere drainage: Kunstgras draineert over het algemeen beter dan natuurlijk gras. Het regenwater loopt met andere woorden beter weg. Zo blijven verdwaalde pollen niet op je kunstgras liggen, maar worden ze sneller afgevoerd.
Wil jij ook weer kunnen ontspannen in je tuin? Zonder je ogen uit je hoofd te wrijven of zakdoeken vol te snuiten? Het kan! En Kunstgrasservice helpt je er graag bij. Vraag vandaag nog je vrijblijvende offerte aan.