Gekleurd-gras

Kunstgras in allerlei kleuren: Waarom je niet alleen voor groen moet kiezen

Wist je dat kunstgras er tegenwoordig niet alleen in groen, maar in een hele regenboog aan kleuren te krijgen is? Stel je voor: een felle roze grasmat in de kinderkamer, een zonnig geel gazonnetje op kantoor, of een donkergrijze strook langs het zwembad. Kunstgras is de laatste jaren steeds populairder geworden door de praktische voordelen, zoals onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid, maar met de kleurkeuze kun je nog meer sfeer en stijl toevoegen aan je omgeving. Wedden dat je na het lezen van deze blog niet meer alleen voor groen wilt gaan?

Open je wereld met kleur

Als je denkt aan kunstgras, denk je misschien meteen aan een traditioneel groen gazon. Natuurlijk is dat nog steeds een populaire keuze, omdat het een tijdloze en natuurlijke uitstraling heeft. Maar wist je dat er voor elke omgeving, smaak en sfeer wel een passende kleur kunstgras te vinden is? Enkele mogelijkheden op een rijtje:

  • Rood en oranje: rood is een gedurfde en opvallende kleur die energie, passie en warmte uitstraalt. Dus wil je dat je tuin of interieur er levendig en dynamisch uitziet? Dan is dit de kleur voor jou. Oranje is iets subtieler, maar heeft ook een energiek en vrolijk effect. Beide kleuren kunnen goed werken als accentkleur voor bloemperken, als vloerkleed op het terras of als eyecatcher in de kinderkamer.
  • Geel en bruin: geel is een warme en zonnige kleur die veel positieve emoties oproept, zoals vreugde, optimisme en creativiteit. Een geel gazon of bloemenperk kan dus perfect zijn om je energie te geven op een sombere dag. Bruin daarentegen is een aardse en rustgevende kleur die goed past bij natuurlijke materialen, zoals hout en steen. Een bruine kunstgrasmat kan daarom een mooie achtergrond zijn voor een zen-tuin of wellnessruimte.
  • Blauw en paars: blauw is een koele en kalme kleur die vaak wordt geassocieerd met water en lucht. Als je een ontspannen sfeer wilt creëren, is blauw kunstgras een goede optie. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden als vloerkleed bij het zwembad of als wandbekleding in de badkamer. Paars is een elegante en mysterieuze kleur die perfect is voor een chic interieur of tuin. Het kan een mooie match zijn met goud, zilver of wit.
  • Grijs en zwart: grijs en zwart zijn neutralere kleuren die goed passen bij een modern en minimalistisch interieur of exterieur. Grijs is een veelzijdige kleur die zowel koel als warm kan zijn, afhankelijk van de tint. Zwart is een dramatische en chique kleur die vooral in contrast met andere kleuren mooi tot zijn recht komt. Een zwarte kunstgrasmat kan bijvoorbeeld een mooi contrast zijn met rode bloemen of gele meubels.
  • Wit en roze: wit is een pure en frisse kleur die goed werkt als accentkleur op een donkere ondergrond of in combinatie met groen. Een witte kunstgrasmat kan bijvoorbeeld dienen als pad tussen groene planten of als tafelkleed op een tuinfeest. Roze kunstgras is vooral leuk voor de meidenkamer of de babykamer. Het kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met een witte muur, een houten wiegje en roze accessoires.

Een andere locatie – een andere kleur

Elke locatie heeft zijn eigen unieke functie en esthetiek, en de kleur van het kunstgras dat je kiest kan deze kenmerken versterken. Afhankelijk van het doel van de ruimte, kan een bepaalde kleur kunstgras de sfeer en functionaliteit verbeteren. Van levendige speelruimtes tot rustgevende tuinen, de juiste kleurkeuze kan een enorm verschil maken. Een paar voorbeelden:

  • Voor kantoren kan een subtiel blauw kunstgras een gevoel van kalmte en productiviteit bevorderen, terwijl een levendig oranje het creatieve denken kan stimuleren.
  • In de horeca kan een opvallend rood kunstgras een levendige, energieke sfeer creëren, perfect voor cafés en eetgelegenheden.
  • In ziekenhuizen kan een zachtgroen kunstgras een rustgevende en genezende omgeving ondersteunen. Het kan ook worden gebruikt in therapeutische ruimtes om een gevoel van verbinding met de natuur te bevorderen.
  • Voor scholen kan je kunstgras in verschillende kleuren gebruiken om speelruimtes te definiëren, de creativiteit van kinderen te stimuleren en leerervaringen te verrijken. Een gele zandbak, een paarse chill-out zone, of een blauwe leeshoek – de mogelijkheden zijn eindeloos!
  • Voor sportvelden of fitnesscentra is wit een veelgebruikte kleur. In voetbal, lacrosse, hockey en andere veldsporten wordt wit kunstgras vaak gebruikt om de doellijnen en andere markeringen op het veld aan te geven. Het heldere kleurcontrast zorgt ook voor een betere zichtbaarheid tijdens het spel.

En dit zijn slechts een paar voorbeelden. Of je nu naar de perfecte kleur voor je tuin zoekt, of een unieke toets aan je bedrijfsruimte wilt geven, met gekleurd kunstgras kun je echt een statement maken en een omgeving creëren die net zo uniek is als jij.

Laat je creativiteit de vrije loop

Zoals je ziet, zijn er veel mogelijkheden als het gaat om kunstgras in verschillende kleuren. Natuurlijk is de keuze aan jou en je persoonlijke smaak en stijl. Maar het is zeker de moeite waard om eens verder te kijken dan alleen het groene gazon. Met een gekleurd kunstgras voeg je veel meer sfeer en originaliteit toe aan je omgeving. En het fijne is dat kunstgras, in tegenstelling tot echt gras, geen intensief onderhoud vereist en het hele jaar door mooi blijft. Dus waarom niet eens experimenteren met rood, geel of blauw? Wie weet wat voor creatieve ideeën je nog opdoet.
Contacteer ons gerust voor een offerte op maat.