Kunstgras dakterras

Kunstgras dakterras

Wanneer u geen tuin heeft maar wel een dakterras of balkon dan kunt u met kunstgras toch het ultieme buiten gevoel creëren en het past bij elke stijl. Want beton of zwarte dakbedekking is niet de meest leuke omgeving om te vertoeven. Tover uw balkon of dakterras eenvoudig om tot een groene oase. Met kunstgras geniet u het gehele jaar door!

Maar wat kost dat eigenlijk? Vergeleken met andere oplossingen is grastapijt een zeer voordelige vorm van dakterras-bedekking en het ziet er mooi uit. Daarom wordt dit ook steeds vaker gebruikt op een dakterras of roofing. Het is ideaal om een saai, zwart dak te verfraaien. Het dient ook als een extra beschermlaag dus uw dakbedekking zal hierdoor extra lang meegaan.

Heerlijk genieten zonder zorgen

Kunstgras is een zeer voordelige vorm van dakterras-bedekking. Het kunstgras is zacht en behoudt zijn kleur jaar in jaar uit. Het is ook eenvoudig in onderhoud en het heeft een uitstekende drainage ofwel water doorlaatbaarheid. Deze drainage is zeer belangrijk omdat er anders de mogelijkheid bestaat dat schimmels, algen/mos gaan groeien onder de mat. En dit kan vervelende geurtjes tot gevolg hebben. Dat wilt u uiteraard niet. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Verankering Kunstgras dakterras

Een kunstgras dakterras verdient de nodige aandacht met het oog op verankering. In de meeste gevallen wordt de mat op roofing of dakterras gelijmd op uw dakbedekking. Lijmen is de meest veilige oplossing omdat schroeven uw dak kan beschadigen. Zo kan er lekkage ontstaan. Wat belangrijk is, is dat de lijm geschikt is en uw dakbedekking niet aanvreet.

Waterafvoer op een dak

Waterafvoer is een aandachtspunt bij een kunstgras dakterras. Het kunstgras kan in principe direct op het beton of dakbedekking gelegd worden. Uiteraard dient de ondergrond wel vlak te zijn en moet er voldoende afwatering zijn. Mocht dit niet het geval zijn dan zijn daar oplossingen voor, vraag om advies alvorens u begint met de installatie om verassingen te voorkomen.

In de meeste gevallen is dit niet echter niet nodig. Op een schuin dak heeft u hier geen last van, maar op een plat dak blijft nog wel eens water staan. Dit is niet gewenst vanwege het gewicht van het water (de mat zelf kan hier wel tegen). Zorg dus voor een goede waterafvoer.

Laat u goed adviseren

Zorg dat u zich goed laat adviseren, zodat u lang kunt genieten van uw balkon, dakterras of roofing.