Kunstgras tuin Nazareth

Kunstgras tuin met maai effect op zanderige bodem

Als je een tuin hebt met een zeer zanderige bodem is het ontzettend lastig om deze mooi groen te houden. Dat was ook het geval in deze tuin in Nazareth. Door de extreem zanderige grond wilde het gazon van echt gras maar niet goed gedijen. Daarom schakelde de eigenaar Kunstgrasservice in. Wij plaatsten een prachtig kunstgras gazon, waar de eigenaar met een borstelmachine een stijlvol maaieffect in heeft aangebracht.

Gazon op zandgrond

Veel tuinen in Nazareth beschikken over een zanderige bodem en gras laten groeien op dit poederachtige witte zand is nagenoeg onmogelijk. De zandgrond houdt te weinig water vast, waardoor het gras al snel uitdroogt. Hierdoor ontstaan er dorre plekken in het gazon die vervolgens kaal worden. Omdat het gras door de zandgrond in de tuin simpelweg te weinig vocht op kan nemen en te weinig voedingsstoffen krijgt, heeft ook het regelmatig bijzaaien van het gazon weinig effect.

Kunstgras in een tuin met zandgrond

Kunstgras is een uitstekende oplossing als je een tuin met zandgrond hebt en tóch wilt genieten van een heerlijk groen gazon. Kunstgras heeft immers geen water nodig en is niet afhankelijk van voeding uit de bodem. Niet voor niets kwam ook deze klant uit Nazareth bij ons terecht. Wij gebruikten ons expertise om een weelderig gazon te plaatsen in deze heerlijk ruime tuin. Wat een verbetering!

Kunstgras ondergrond

Voor een mooie grasmat is een geschikte ondergrond cruciaal. Een slechte ondergrond kan immers zorgen voor verzakkingen, plassen die blijven staan en andere overlast. Gelukkig weten we bij Kunstgrasservice precies welke ondergrond geschikt is in welke tuin en voor de beoogde toepassing. Voor deze tuin gebruikten we een onderlaag van porfier. Dit is een natuurlijk stollingsgesteente, even hard als graniet en daardoor extreem schok-, druk-, schuur- en vorstvast. Daarmee vormt het bij uitstek een geschikte stevige en waterdoorlatende ondergrond voor een kunstgras gazon.

Maaieffect

Door echt gras op een bepaalde manier te maaien ontstaat er een patroon van strepen of vakken in het gras. Veel mensen vinden dit erg mooi. Het effect ontstaat doordat de sprieten een bepaalde kant opbuigen als de maaimachine eroverheen rijdt. Door het kunstgras te borstelen ontstaat een vergelijkbaar effect. Deze klant zorgde zelf voor het mooie lijnenspel in het gazon.

Weinig onderhoud

Het fijne aan kunstgras in de tuin is dat het weinig onderhoud vergt, helemaal in een grote tuin als deze. Het gras hoeft niet gemaaid of geverticuteerd te worden en heeft ook geen bemesting nodig. Desondanks ligt het er altijd prachtig bij. Deze klant kan vanaf nu dus op ieder gewenst moment genieten van een heerlijk uitgestrekt groen gazon in zijn tuin.