Kunstgras dakterras

Een dakterras inrichten met kunstgras

Veel dakterrassen ogen met een overdaad aan beton, EPDM-rubber of bitumen nogal ongezellig. Kunstgrasservice laat met dit project in Gent zien dat het dakterras inrichten met kunstgras zorgt voor een gezellige, groene uitstraling. We plaatsten realistisch kunstgras op het dakterras dat via een trap uitkomt in de binnentuin. Op deze manier worden dakterras en tuin met elkaar verbonden en heeft de klant een extra plek om volop te genieten van de zomer die in aantocht is.

Dakterras mogelijkheden

Het kunstgras plaatsen was onderdeel van de isolatie van het dakterras. Dit was nodig om aan de isolatienormen te voldoen. Als onderdeel van deze werkzaamheden wilde de klant het dakterras direct omtoveren tot een mooie, onderhoudsvriendelijke buitenruimte. En wat is daar nu beter geschikt voor dan ons ongekend realistische kunstgras?

Ons kunstgras is immers nauwelijks van echt gras te onderscheiden maar heeft geen organische bodem, water of zonlicht nodig. In tegenstelling tot echt gras blijft het dus altijd mooi, terwijl het niet veel weegt. Een bijkomend voordeel is dat kunstgras vrijwel geen onderhoud vergt. Af en toe de afgevallen bladeren opvegen, dat is alles.

Kunstgras plaatsen op dakterras

Bij Kunstgrasservice hebben we veel ervaring met het leggen van kunstgras op balkon en dakterras. Een van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij het plaatsen van kunstgras op het dakterras is de onderbouw. Het is immers cruciaal dat overtollig regenwater goed weg kan lopen. Daarom plaatsten we voor dit project drainageplaten op het dakterras. Deze zorgen voor een goede afwatering en een mooie egale grasmat waarin de oneffenheden van de EPDM-platen niet meer zichtbaar zijn.

Inzanden

Na het maken van de opbouw hebben we het grastapijt volgens de regels der kunst geplaatst. De moeilijkheid daarbij zat hem vooral in het netjes uitsnijden van de plantenbakken en de uitstekende gedeelten van de buitenmuur. Na het plaatsen hebben we de grasmat ingestrooid met een laagje invulzand. Dit zand zorgt voor extra demping, loopt fijner en ziet er extra natuurlijk uit.

Kunstgras voor het mooiste dakterras

Het resultaat is een prachtig groen dakterras, dat nauwelijks onderhoud vergt. Het kunstgras zorgt bovendien voor extra bescherming van het net geïsoleerde dak waardoor dit langer mee zal gaan, terwijl de eigenaar kan genieten van extra leefruimte rond zijn fijne stadswoning.