Kunstgras landelijke tuin

Kunstgras voor landelijk gazon met mooie rondingen

Onze ervaren kunstgras plaatsers zijn door hun vakmanschap in staat om gazons in alle denkbare vormen aan te leggen. Bekijk bijvoorbeeld eens dit prachtige ruime gazon met sierlijke rondingen in Nazareth. Kunstgrasservice realiseerde dit fraaie project van begin tot eind en zorgde ervoor dat het kunstgras feilloos om de bomen en langs de kronkelende borders werd gelegd.

Gazon met speelse vormen

Een gazon met strakke lijnen en scherpe hoeken, geeft een tuin een moderne uitstraling, maar wat als je juist op zoek bent naar een meer landelijk karakter? We kunnen je geruststellen: ook met kunstgras hoeft een gazon heus niet altijd vierkant of rechthoekig te zijn. Bedreven kunstgras plaatsers als die van Kunstgrasservice kunnen de grasmat zonder problemen uitsnijden langs kronkelende paden of ronde borders. Het plaatsen van kunstgras voor een gazon met ronde vormen is echter wel lastiger dan wanneer het gazon rechte randen heeft.

Waar moet je op letten?

Daarom is het verstandig om de plaatsing over te laten aan vakman. Het uitsnijden van het kunstgras is immers een secuur werk, waarbij een foutje zo gemaakt is. Bij Kunstgrasservice hebben we jarenlange ervaring met het plaatsen van kunstgras gazons. Ook komen we vooraf altijd op locatie langs om de kunstgras tuin op te meten en de situatie te bestuderen. Op die manier kunnen we een zorgvuldig legplan maken en het snijverlies beperken.

Kunstgras rond bomen

In een mooie landelijke tuin als deze mogen een paar flinke bomen natuurlijk niet ontbreken. Wanneer je bomen in de tuin hebt, is het belangrijk dat het kunstgras daar netjes omheen geplaatst wordt. We hebben de grasmat zorgvuldig om de bomen heen uitgesneden. Daarnaast hebben we een afboording van cortenstaal om de bomen geplaatst. Dit voorkomt dat de boom in de ondergrond van de grasmat gaat wortelen en het gazon opstuwt. Verder verkleint dit de kans op onkruid en ongedierte in het gazon.

Kunstgras ondergrond

De ondergrond is een cruciaal onderdeel van een mooie, stabiele kunstgrasmat. Als je de grasmat actief wilt gebruiken, is het bijvoorbeeld belangrijk dat de onderlaag stabiel en stevig genoeg is. Daarnaast moet de ondergrond een goede drainerende werking hebben, anders kunnen er plassen blijven staan. Zoals gezegd verzorgde Kunstgrasservice de volledige realisatie van dit project, dus ook de aanleg van een geschikte onderlaag.

Welke ondergrond het meest geschikt is, hangt onder andere af van de beoogde toepassing van de grasmat. In dit geval kozen we voor een grindlaag van porfier als ondergrond. Dit grind is stevig en waterdoorlatend en is een uitstekende oplossing in grote tuinen als deze. Om het risico op schade veroorzaakt door zwaar materieel zo klein mogelijk te houden, besloten we het porfier op te laten spuiten door GB Logistics. Hierdoor was de onderlaag snel gereed en konden we direct beginnen met de plaatsing van het grastapijt.

Weinig onderhoud

Het fijne aan het kunstgras in deze grote tuin is dat het weinig onderhoud vergt. Waar een echt grasveld met een dergelijk oppervlak veel tijd en energie kost aan grasmaaien, sproeien, verticuteren en bemesten, vereist kunstgras weinig noemenswaardige aandacht. De bladeren en takken die uit de bomen vallen opvegen is het belangrijkst. Dit zorgt er namelijk voor dat onkruid minder kans heeft om te ontkiemen, terwijl het gazon er netjes verzorgd bijligt. Zo houdt de eigenaar een hoop tijd over om met volle teugen van zijn nieuwe gazon te genieten.