Kunstgras plaatsen op talud

Kunstgras in een tuin met talud

Heeft u een tuin met talud? Echt gras mooi groen houden is nooit eenvoudig en is nog lastiger in een tuin met hoogteverschil. Dat ontdekte ook deze klant uit Erpe-Mere. Het gazon op het talud wilde, vooral tussen de stapstenen, niet goed gedijen. Er ontstonden in toenemende mate gele en kale plekken in het gras. Daarom nam de eigenaar van de tuin op advies van een kennis contact op met Kunstgrasservice.

Gazon met speelse vormen

Een gazon met strakke lijnen en scherpe hoeken, geeft een tuin een moderne uitstraling, maar wat als je juist op zoek bent naar een meer landelijk karakter? We kunnen je geruststellen: ook met kunstgras hoeft een gazon heus niet altijd vierkant of rechthoekig te zijn. Bedreven kunstgras plaatsers als die van Kunstgrasservice kunnen de grasmat zonder problemen uitsnijden langs kronkelende paden of ronde borders. Het plaatsen van kunstgras voor een gazon met ronde vormen is echter wel lastiger dan wanneer het gazon rechte randen heeft.

Hoogteverschil

Deze klant had zijn tuin net aan laten leggen door een tuinaannemer. Om het niveauverschil in de tuin op te lossen werden er traptreden tegen het talud gelegd. Het stabilisé dat gebruikt werd als ondergrond voor de traptreden zorgde er echter voor dat het gras op het talud in de tuin niet mooi groen wilde blijven. Tussen de traptreden werd het gras al snel geel en dor en de gele plekken breidden zich steeds verder uit over de rest van het gazon.

Waarom kunstgras?

Op aanraden van een andere tevreden klant nam de eigenaar contact op met Kunstgrasservice. Wij konden de klant ervan overtuigen dat kunstgras een geschikte oplossing is in een tuin met talud. Kunstgras blijft in tegenstelling tot echt gras in alle soorten tuinen mooi groen en voor een vakkundige kunstgras plaatser als Kunstgrasservice is het plaatsen van kunstgras op een talud of schuine helling geen enkel bezwaar. Stabilisé is een geschikte ondergrond voor kunstgras, dus we konden het gras zonder problemen tussen de traptreden plaatsen.

Offerte op maat

Bij Kunstgrasservice leveren we altijd maatwerk. Daarom kwamen we ook voor dit project eerst op locatie langs om de situatie te beoordelen en opmetingen te verrichten. Aan de hand daarvan konden we een nauwkeurige richtofferte maken en – toen de klant daarmee akkoord ging – een zorgvuldig legplan opstellen. Zodoende konden we het project snel en efficiënt realiseren en het snijverlies minimaal houden.

Volledig verzorgd

Overigens hebben we het kunstgras niet alleen op het talud, maar ook in de rest van de tuin geplaatst. Door het hoogteverschil in de tuin, was het gazon van echt gras namelijk lastig te onderhouden. Vooral het maaien van het schuin aflopende grasveld was een lastige en tijdrovende klus. Kunstgrasservice verzorgde de aanleg van dit project van A tot Z. We zorgden onder andere voor het afgraven en afvoeren van de oude graszoden en het prepareren van een nieuwe stabiele en waterdoorlatende ondergrond. Vanwege het schuin aflopende oppervlak hebben we de stroken kunstgras met elkaar verlijmd, zodat deze niet kunnen gaan schuiven. Rondom het kunstgras hebben we een mooie kantopsluiting gemaakt, zodat de kans aanzienlijk kleiner is dat er onkruid of vuil uit de borders op het gazon belandt.

Onderhoudsarme tuin

Het resultaat is een prachtig gazon, dat overal even groen is en nauwelijks onderhoud vergt. De klant hoeft zich geen zorgen meer te maken om het maaien, sproeien of verticuteren van het uitgestrekte grasveld, terwijl het gazon er gegarandeerd prachtig bijligt. Door de onderhoudsvriendelijke borders met houtsnippers vergt deze fraaie, groene tuin slechts een minimum aan onderhoudswerkzaamheden.

Kunstgras laten plaatsen?

Heb jij ook een tuin met een talud of veel hoogteverschil en lukt het je daardoor maar niet om het gazon mooi groen te houden? Of heb je simpelweg genoeg van het vele onderhoud dat het gras vergt? We komen graag langs om een vrijblijvende op maat gemaakte richtofferte te maken. Ook kun je een bezoek brengen aan onze kijktuin in Wetteren om de verschillende modellen uit onze collectie te bekijken.