kunstgras op maat

Kunstgras op maat

Elk gazon, terras, balkon of speelveld heeft andere afmetingen en een afwijkende vorm. Kunstgras op maat bestellen voor uw locatie kan dus eigenlijk niet. Het kunstgras zal vrijwel altijd op maat gesneden moeten moeten worden.

Kunstgras heeft namelijk altijd een vaste rolbreedte. Voor de meeste modellen is de breedte 2 meter of 4 meter. Vervolgens kan de grasmat op de gewenste lengte worden afgesneden.

Het uitsnijden van het kunstgras hoeft u overigens niet zelf te doen. Als u kunstgras koopt bij Kunstgrasservice, dan kunt u het op maat laten snijden en laten plaatsen door onze installateurs.

Wat voor maten kunstgras zijn er?

Doorgaans wordt kunstgras in de fabriek geproduceerd op een rolbreedte van 2 meter of 4 meter. Dit is ook het formaat waarop de meeste modellen in onze collectie geleverd worden. Er wordt over het algemeen een breedte van 2 of 4 meter aangehouden omdat dit de meest handzame formaten zijn en de breedte van het gazon vaak een veelvoud van 2 meter is.

Alleen ons kunstgras voor speltoepassingen, Royal Grass Joy, wordt geleverd op rollen van 2,5 en 5 meter breed. Dit omdat speelveldjes vaak wat breder zijn. Met deze twee beschikbare formaten is het mogelijk om speelveldjes op een zo efficiënt mogelijke manier te realiseren.

Tip: zorg dat uw rol langer is dan het gazon

  • Een scherp stanleymes
  • Een lange lat
  • Een meetband

Bestel uw kunstgras altijd iets breder en langer dan het gazon zelf is. Het veld waar u het kunstgras legt, is vrijwel nooit helemaal recht. Als u uw kunstgras precies even breed en lang koopt als het gazon zou moeten zijn, dan komt u in de problemen als de randen niet helemaal recht lopen. Koop uw kunstgras daarom altijd breder en minimaal 10 centimeter langer dan u heeft opgemeten.

Wat heb ik nodig om kunstgras op maat te snijden?

Hoe moet ik kunstgras op maat snijden?

Als u kunstgras gaat leggen moet u op twee verschillende plekken snijden: aan de randen van het gazon, veld of balkon en op de plekken waar verschillende stroken tegen elkaar gelegd moeten worden. Dit laatste is alleen nodig als uw gazon breder is dan de rolbreedte waarop het kunstgras geleverd wordt.

De naden snijden

Is uw gazon (of balkon) breder dan de strook kunstgras? Dan zult u naadverbindingen moeten maken. Dit doet u door beide kunstgrasstroken uit te rollen (let er goed op dat vezels op beide rollen in dezelfde richting staan!) en de twee rollen elkaar zo’n 10 centimeter te laten overlappen.

Sla het kunstgras terug en snijd het vanaf de onderkant met uw stanleymes af. Snijd zoveel mogelijk tussen twee rijen kunstgrasvezels door. Zorg voor het mooiste resultaat dat u het stanleymes zo dicht mogelijk tegen de tweede rij vezels houdt.

Het kunstgras op maat snijden

Vrijwel geen enkel veld is perfect vierkant. Vaak heeft u te maken met uitstekende muren of andere obstakels in en rond uw gazon. U moet het kunstgras hieromheen uitsnijden. Dit doet u op dezelfde manier als hierboven omschreven: u slaat het kunstgras dus om en snijdt zoveel mogelijk van onderaf tussen de twee rijen grassprieten door.

Kunstgras aanleggen

Het op maat snijden van het kunstgras is overigens slechts een onderdeel van de complete aanleg van uw gazon. Behalve het uitsnijden moet u bijvoorbeeld ook een geschikte ondergrond aanleggen, het kunstgras verlijmen en het gazon instrooien.
Kijk op onze pagina kunstgras plaatsen voor een gedetailleerde omschrijving.
kunstgras op het balkon

Kunstgras op maat snijden voor het balkon

Wilt u kunstgras leggen op uw balkon of dakterras? Een balkon is vaak kleiner, waardoor u meestal geen naadverbindingen hoeft te maken. Hierdoor is het op maat snijden van het kunstgras minder ingewikkeld. Kies simpelweg de juiste breedte, en snijd het kunstgras vanaf de onderkant op maat.

Wel is het bij het aanleggen van kunstgras op het balkon belangrijk om rekening te houden met de afwatering. Voor het mooiste resultaat kunt u het best een speciale onderbouw plaatsen. Hierdoor is het gazon perfect egaal en loopt regenwater optimaal weg. Het kunstgras loopt prettiger en de onderbouw heeft een geluiddempende werking

Kunstgras dat u direct op het beton, EPDM of roofing plaatst, loopt minder zacht. Bovendien kunnen er oneffenheden zichtbaar blijven.

Kunstgras aan laten leggen

Kunstgrasservice verzorgt totaalprojecten. Dat betekent dat we niet alleen kunstgras leveren maar uw gazon ook volledig voor u kunnen plaatsen. Daarbij maakt het niet uit of u het kunstgras wilt gebruiken voor in de tuin, op het balkon of voor een sport- of speelveldje.

Als u gebruikmaakt van onze installatieservice kunt u kiezen voor:

  • Plaatsing inclusief ondergrond
  • Plaatsing exclusief ondergrond

Bij plaatsing inclusief ondergrond zorgen wij voor een geschikte fundering en leggen we uw grasmat volledig aan. Op deze manier nemen wij u alle werkzaamheden uit handen.

Kiest u ervoor om de ondergrond zelf te doen, dan kunnen wij de snijwerken en het verlijmen van uw gazon voor u uitvoeren. Dit is de meest voordelige installatie-optie. Uiteraard kunt u het kunstgras ook volledig zelf leggen of alleen de ondergrond door onze specialisten laten plaatsen.