Nepgras

Nepgras: een andere benaming voor kunstgras

Kunstgras is een kunstmatig alternatief voor echt gras en wordt daarom ook wel nepgras genoemd. Door die benaming zou u kunnen denken dat kunstgras er ook “nep” uitziet. Dat is gelukkig allang niet meer zo. De huidige generatie kunstgrassen is nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Het voelt zelfs als echt gras aan.

Kunstgras (of nepgras) heeft tegelijkertijd enkele belangrijk voordelen ten opzichte van echt gras. Het vergt vrijwel geen onderhoud, wordt nooit modderig en is bestand tegen intensief gebruik. Dit zorgt ervoor dat kunstgras geschikt is voor iedereen die op zoek is naar een mooi groen gazon waar men nauwelijks omkijken naar heeft.

Voordelen van nepgras

  • Hele jaar door mooi groen
  • Nooit modderig of drassig
  • Snel droog
  • Lange levensduur
  • Ook geschikt voor balkons
  • Intensief te gebruiken
  • Milieuvriendelijk
  • Geschikt voor kinderen
  • Huisdiervriendelijk
KGS-INTENSE-4

Soorten nepgras

Bij Kunstgrasservice hebben we een collectie kunstgrassen die speciaal is ontwikkeld voor tuindoeleinden. Deze modellen kenmerken zich door een realistisch uiterlijk. De modellen verschillen onderling qua lengte, hoe dicht de vezels op elkaar staan en tint. Zodoende kunt u uw eigen unieke uitstraling creëren. We hebben tevens een speciaal kunstgras ontwikkeld voor speelveldjes. Dit kunstgras oogt nog steeds natuurlijk, maar is extra stevig en robuust.

Kunstgras, nepgras of grastapijt?

Omdat kunstgras geen natuurlijk gras is, wordt het ook wel nepgras genoemd. Dat is niet zo gek, want in de beginjaren oogde kunstgras nogal onnatuurlijk. Dat is tegenwoordig absoluut niet meer het geval. Kunstgras wordt net als tapijt op grote rollen geleverd en daarom ook wel grastapijt genoemd. Kunstgras, nepgras en grastapijt zijn dus andere benamingen voor hetzelfde product.

Echt of nep? Bezoek onze showtuinen

Veel mensen kiezen nog steeds voor echt gras in de tuin omdat ze bang zijn dat kunstgras er nep uitziet. Wij durven u te verzekeren dat ons kunstgras nauwelijks van echt gras te onderscheiden is. Neem de proef op de som en bezoek een van onze showtuinen. Hier hebben we onze kunstgrassen aangelegd in echte gazons.

Kunstgras tuin

Nepgras in tuin

Verdorde en kale plekken, modder en ongedierte; wat u ook doet, echt gras is nu eenmaal erg kwetsbaar en moeilijk mooi te houden. Natuurlijk gras is niet bestand tegen intensief gebruik en verandert bij een beetje regen in een drassige bedoening.

Met kunstgras in de tuin heeft u daar geen last van. Uw gazon blijft altijd mooi groen, ongeacht de weersomstandigheden. Het grasveld droogt snel op en is direct na een regenbui weer te betreden. Hierdoor kunt u uw gazon het hele jaar door gebruiken zoals u dat wilt.

Nepgras op balkon

Genieten van een gezellig groen balkon? Echt gras heeft een levende bodem nodig en is daardoor niet te gebruiken op een balkon of dakterras. Kunstgras kan daarentegen gewoon op een balkon of dak geplaatst worden. Het is licht en daardoor relatief eenvoudig te installeren. Zo creëert u in een handomdraai een prachtige groene daktuin. Ideaal als u geen tuin heeft of uw balkon actiever wilt gebruiken.

Spelen op nepgras

Kunstgras is heerlijk om op te spelen. Het is zacht en tegelijkertijd stevig. Hierdoor kunnen kinderen het gras intensief betreden en is het geschikt voor tal van toepassingen. Zo gebruiken we ons kunstgras regelmatig voor de aanleg van sport- en speelveldjes bij scholen en kinderdagverblijven. Met de juiste ondergrond is het zelfs mogelijk om het kunstgras valdempend te maken, waarmee het uitermate geschikt is onder speeltoestellen. U kunt ook zonder problemen een trampoline plaatsen op het kunstgras. Ons kunstgras is 100% veilig.

Ook binnen te gebruiken

Omdat nepgras geen levende bodem, water of zonlicht nodig heeft, is het ook binnen aan te leggen. Kunstgras wordt bijvoorbeeld steeds vaker gebruikt om kantoren een mooie groene uitstraling te geven. Doordat kunstgras intensief betreden kan worden, is het ook erg geschikt voor beurzen, tentoonstellingen en showrooms.

kunstgras honden

Kunstgras en huisdieren

Nepgras is ook erg geliefd bij onze trouwe viervoeters. Dat is niet zo vreemd, want het is heerlijk zacht en geschikt om heerlijk op te ravotten. Doordat kunstgras geen levende ondergrond heeft, hebben honden veel minder de neiging om te gaan graven in het gazon. Met een laagje instrooizand blijft het gazon ook in de zomer heerlijk koel onder de pootjes.

Kunstgras en honden zijn verder een goede combinatie omdat urine door de gaatjes in de backing van de grasmat wegzakt in de ondergrond. Hierdoor heeft u dus geen last van vervelende geurtjes in de tuin. Hondenurine veroorzaakt ook geen gele vlekken, zoals wel het geval is met echt gras. Ontlasting is eenvoudig op te ruimen. Spoel de plek vervolgens na met wat water. Ons kunstgras is 100% veilig. Ook als de hond aan het gras likt of per ongeluk een grasspriet inslikt is dat niet schadelijk.

Nooit modderig of drassig

Een van de grote voordelen van kunstgras is dat het altijd schoon en droog is. Echt gras verandert bij een beetje regen in een modderige bedoening. Dit zorgt voor vuile schoenen en kleding als de kinderen erop spelen. Bovendien wordt het gras snel stukgelopen als het drassig is.

Bij kunstgras zakt regenwater door de kleine gaatjes in de rug van de grasmat weg in de ondergrond. Het water wordt vervolgens geleidelijk aan opgenomen in de bodem, waarna het weer ten goede komt aan de natuur. Het wordt dus nooit modderig en blijft altijd te bespelen.

Geschikt voor zwembaden

Doordat overtollig water niet blijft staan op de grasmat, maar infiltreert in de ondergrond (als het kunstgras op een juiste manier is geplaatst) is het ook erg geschikt voor zwembaden. Waar uw gazon met echt gras al snel verandert in een modderpoel als er een zwembad op staat, blijft nepgras heerlijk schoon. Hierdoor blijft ook het zwemwater helder.

De grassprieten worden wel platgedrukt als er een zwembad op het kunstgras staat, maar deze zijn eenvoudig weer op te borstelen als u het zwembad opruimt. Ons kunstgras verkleurt niet door chloorwater.

Grastapijt onderhoud

Weinig onderhoud

Misschien wel de belangrijkste reden dat mensen kiezen voor nepgras is het weinige onderhoud dat het nodig heeft. Met kunstgras hoeft u nooit meer gras te maaien of het gazon te bemesten. U hoeft uw grasveld ook niet telkens bij te zaaien als u last heeft van kale plekken. Ook verticuteren is niet nodig. Af en toe de op het gazon gevallen blaadjes verwijderen is doorgaans voldoende om uw kunstgras mooi te houden.

Altijd mooi groen

Men mag het dan wel nepgras noemen, doorgaans ziet een tuin met kunstgras er mooier, groener en beter verzorgd uit dan een tuin met natuurlijk gras. Kunstgras is immers niet gevoelig voor veranderende weersomstandigheden. Het kan perfect tegen zon, heeft geen water nodig en is bestand tegen zowel hitte als kou. Hierdoor ligt uw gazon er altijd prachtig bij. U bespaart bovendien een hoop water doordat u uw grasveld nooit meer hoeft te sproeien.

Milieuvriendelijk nepgras

Nepgras is milieuvriendelijker dan de meeste mensen denken. Dat heeft er onder andere mee te maken dat het nauwelijks onderhoud vergt. Hierdoor wordt er bijvoorbeeld geen energie verbruikt om het gras te maaien. Ook zijn er geen (chemische) meststoffen nodig om het gras mooi groen te houden, waardoor deze ook niet in de bodem en het grondwater terecht komen.

Echt gras moet besproeid worden als het een tijdje niet regent. Dit kost gemiddeld 1100 liter drinkwater per jaar. Kunstgras heeft geen water nodig, wat zorgt voor een flinke besparing. Bovendien heeft kunstgras een jarenlange levensduur (bij Kunstgrasservice geven we 11 jaar garantie op onze grasmatten).

Nepgras kopen

Wilt u nepgras kopen? Kunstgrasservice heeft als dé kunstgrasspecialist in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Antwerpen een gevarieerde collectie aan kunstgrassen voor tuindoeleinden. We leveren dit kunstgras niet alleen, we kunnen ook de volledige aanleg voor u verzorgen.

Bel: 0495 374797 | Wij staan voor u klaar!

Grastapijt plaatsen

Grastapijt laten plaatsen

Afhankelijk van het oppervlak, de locatie en het beoogde gebruik is het vaak verstandig om uw kunstgras te laten plaatsen door een specialist. Als uw kunstgras op de verkeerde manier gelegd wordt, kunt u onder andere last krijgen van plassen op het gazon, een grasmat die gaat schuiven of kreuken of zichtbare naden in uw grasveld.

Het plaatsen van kunstgras is namelijk een lastige klus, waarbij u onder andere moet zorgen voor een geschikte ondergrond. Deze moet stabiel en waterdoorlatend zijn.

Verder moet u het kunstgras om obstakels heen uitsnijden. Een klein foutje is daarbij zo gemaakt. Als het gazon dat u wilt leggen breder is dan de kunstgras rol, moet u bovendien meerdere stroken met elkaar verlijmen zonder dat er naden zichtbaar blijven.

Kunstgrasservice verzorgt de volledige aanleg van uw kunstgras. Daarbij zorgen wij voor de graafwerken, het aan- en afvoeren van materialen en de plaatsing van de grasmat. We kunnen het geheel voor u afmaken met borders en plantenbakken.