Levensduur kunstgras

Wat is de levensduur van kunstgras?

Het laten plaatsen van kunstgras in de tuin is een investering voor de lange termijn. Goed kunstgras gaat – als het op de juiste manier is gelegd en wordt onderhouden – jarenlang mee. De lange levensduur is dan ook één van de voordelen van kunstgras. Hieronder krijgt u handige tips en adviezen om uw kunstgras zo lang mogelijk mooi te houden.

Hoelang gaat kunstgras mee?

De levensduur van kunstgras is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het soort kunstgras en de manier waarop de grasmat gebruikt wordt. Een gazon waar (grote) huisdieren op spelen gaat logischerwijs iets minder lang mee dan een siergazon. Bij kwaliteitskunstgras duurt het minimaal 10 jaar voor het aan vervanging toe is. Bij Kunstgrasservice krijgt u zelfs een garantie van 11 jaar.

Kwaliteit en levensduur

Er zijn diverse soorten kunstgras op de markt en de prijzen daarvan kunnen sterk verschillen. Dit heeft grotendeels maken met een verschil in kwaliteit. Een grasmat van een mindere kwaliteit gaat sneller stuk en de vezels zijn minder veerkrachtig waardoor ze sneller plat gaan liggen. Voor kunstgras dat lang meegaat, is het daarom belangrijk goed te kijken naar de kwaliteit.

Bij Kunstgrasservice hebben we kwaliteit hoog in het vaandel staan. We verkopen alleen kunstgras waarvan de herkomst duidelijk is, dat 100% veilig is en dat jarenlang mooi blijft. Onze specialisten kunnen u uitgebreid adviseren welk kunstgras uit ons assortiment het meest geschikt is voor het gebruik dat u voor ogen heeft. Mochten zich naderhand onverhoopt problemen voordoen, dan staan onze vaklui klaar om die voor u op te lossen.

Krijg ik garantie op mijn kunstgras?

Bij Kunstgrasservice krijgt u 11 jaar garantie op uw grasmat. Dit betekent dat het kunstgras gedurende deze periode minimaal geschikt blijft voor gebruik zoals bedoeld. Hoe de grasmat er exact uit zal zien na jaren van gebruik is moeilijk aan te geven, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren, bijvoorbeeld de intensiteit waarmee de grasmat gebruikt wordt.

Hoe kan ik de levensduur van kunstgras bevorderen?

Bladeren verwijderen
Een van de grote voordelen van kunstgras ten opzichte van echt gras is het weinige onderhoud. Het belangrijkste onderhoud met kunstgras bestaat uit het zo nu en dan verwijderen van afgevallen bladeren en takken. Als u deze laat liggen krijgt u sneller last van onkruid en schimmels in het gazon, wat de levensduur van uw grasmat negatief beïnvloedt.

Opborstelen
Om ervoor te zorgen dat de grassprieten mooi rechtop blijven staan, kunt u het gazon eens in de drie maanden opborstelen. Dit kunt u doen met een bezem met harde borstel. Ook als u tuinmeubelen of andere objecten op het gazon zet en deze verplaatst, kunt u de plek even opborstelen.

Geen onverdunde zuren
Gebruik geen onverdunde zuren zoals chloor en javel. Deze stoffen kunnen de UV-bestendigheid van het gazon aantasten. Wanneer chloor is verdund, zoals in een zwembad, is het gebruik ervan geen bezwaar.

Pas op met hete voorwerpen
Plaats geen hete voorwerpen op het gras. Het kunstgras kan beschadigd raken bij temperaturen hoger dan 70 graden. Zorg daarom dat er geen hete kooltjes uit de barbecue op het grastapijt vallen en kijk ook uit met gemotoriseerde gereedschappen.

Het kunstgras instrooien
Instrooizand beschermt de backing van de grasmat en ondersteunt de vezels. Hierdoor verlengt instrooizand de levensduur van uw kunstgras. Bovendien ziet kunstgras met instrooizand er natuurlijker uit.

Urine en uitwerpselen hond
Uitwerpselen van de hond kunt het best verwijderen en even naspoelen met water met een scheut azijn. Ook urine van de hond kunt u op deze manier naspoelen.

Drankje gemorst?
Heeft u (of de kinderen) een drankje gemorst? Dat is geen enkel probleem. Even naspoelen met wat water is voldoende om uw kunstgras schoon te maken en mooi te houden.

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op. Onze kunstgras experts staan u graag te woord en kunnen u alles vertellen over de levensduur van kunstgras en de garantie die u krijgt bij Kunstgrasservice.