Circulair kunstgras

Bent u bewust bezig met het milieu en overweegt u te investeren in een milieuvriendelijke oplossing voor uw tuin of balkon? Dan is ons circulaire ONE-DNA™ gras wellicht iets voor u. Dit kunstgras bestaat uit slechts één grondstof, waardoor het volledig recyclebaar is. In tegenstelling tot veel andere ecologische kunstgrassen wordt ons kunstgras niet gerecycleerd tot andere producten zoals banken of stoelen, maar behoudt het zijn oorspronkelijke kwaliteit als kunstgras. We kiezen dus niet voor downcycling, maar sluiten de cirkel op een duurzame manier.

Gemaakt uit één grondstof

Bij Kunstgrasservice bieden we naast het conventionele kunstgras ook de mogelijkheid om te kiezen voor kunstgras met ONE-DNA™-technologie van GreenLime.

Met GreenLime® gras streven we naar verminderde CO2-uitstoot tijdens de productie en optimale recyclebaarheid wanneer het gras aan het einde van zijn levensduur komt. Deze circulaire benadering waarborgt dat de gebruikte materialen hergebruikt kunnen worden, waardoor de noodzaak van nieuwe grondstoffen aan het einde van hun levenscyclus wordt geminimaliseerd en de hoeveelheid afval wordt verminderd.

Organische onderlaag

Ons milieuvriendelijke kunstgras maakt gebruik van LimeFill™ als ondergrond. LimeFill™ is een natuurlijk mengsel van kokosvezels en rivierzand. De gebruikte natuurlijke materialen dienen als een ecologische basis voor het gras, en de samenwerking met LimeGreen® versterkt deze inzet. In de zomer zorgt LimeFill™ voor een verkoelend effect door langdurig vocht vast te houden. Bovendien is het getest op lekkage, waarbij microplastics niet kunnen afbreken en de bodem niet doordringen.

Waterdoorlatende ondergrond

In de laatste fase van het proces richten we ons op de ondergrond. Bij Kunstgrasservice maken we gebruik van onze eigen geavanceerde onderbouw, Ecoterra™, die vergelijkbaar is met traditioneel kunstgras.

Deze volledig natuurlijke ondergrond is vervaardigd uit lava, wat resulteert in uitstekende waterdoorlaatbaarheid. Maak je geen zorgen meer over modderige plekken of plassen op je kunstgras, want het waterabsorberende vermogen zorgt ervoor dat regenwater efficiënt in de grond kan doordringen.

Deskundig advies

Bij Kunstgrasservice staan er altijd experts klaar om u te voorzien van betrouwbaar advies. Zij kunnen u precies vertellen welke kunstgrassen geschikt zijn in een tuin met kinderen. Ze luisteren goed naar uw wensen en voorkeuren en helpen u bij het kiezen van de oplossing die daar het best op aansluit. Zo weet u zeker dat het kunstgras aan uw verwachtingen zal voldoen.