kunstgras scholen

Kunstgrasservice helpt buitenklas basisschool

Steeds meer scholen kiezen er om de verspreiding van corona tegen te gaan voor om buiten les te geven. Met het creëren van kunstgras speelmatten en werktafels heeft basisschool De Rozen uit Lokeren een gezellige buitenklas gerealiseerd waar de peuters uit de eerste kleuterklas veilig kunnen spelen in een afgebakende ruimte. Kunstgrasservice heeft het kunstgras hiervoor geschonken.

Veilig lesgeven tijdens corona

Om de kans op verspreiding van het coronavirus op school te verminderen, adviseert de overheid om zoveel mogelijk les te geven in de buitenlucht. Daarom bracht basisschool De Rozen uit Lokeren de aflopen tijd al steeds meer spullen uit de klaslokalen naar buiten. Om er vervolgens voor te zorgen dat ook de jongste leerlingen veilig les kunnen krijgen op de speelplaats, besloot de school om een afgebakend klastuintje te realiseren.

Kunstgras voor buitenklas

En wat is er nu beter geschikt voor een klastuin dan kunstgras? Het kunstgras is immers veilig, zacht en lekker groen. Daarom besloot de basisschool Kunstgrasservice te benaderen om te kijken wat de mogelijkheden waren. Om dit mooie initiatief een beetje te ondersteunen besloot Oliver, zaakvoerder van Kunstgrasservice, om het kunstgras te schenken.

Met dit kunstgras heeft de school zelf veilige speelmatten, werktafels en speeltafels gemaakt. En het resultaat mag er zijn:

Waarom kunstgras?

Maar waarom is kunstgras zo geschikt voor een buitenklas? Dat is eigenlijk heel eenvoudig: kunstgras is allereerst lekker zacht en groen. Het fijne is daarbij dat het schoon blijft. Bij regenachtig weer droogt het grastapijt snel weer op. Verder is ons kunstgras zeer slijtvast en behoeft nauwelijks onderhoud. De kinderen kunnen er dus naar hartenlust op spelen zonder dat het beschadigd raakt. Bovendien is ons kunstgras uitgebreid getest door onafhankelijke instanties en 100% veilig bevonden.

Onderwijs in de buitenlucht

Overigens is onderwijs op het schoolplein niet alleen iets voor in coronatijden. Steeds meer onderwijsinstellingen kiezen ervoor om een deel van hun lessen te geven in de frisse buitenlucht, die bewezen gezond is voor de fysieke en mentale gezondheid van de kinderen. Heeft jouw school behoefte aan een veilige ondergrond voor een buitenklas? Kunstgrasservice helpt graag met het realiseren van een schone en zachte kunstgras ondergrond en creëert zodoende de mooiste lestuinen.

Resultaat

De nieuwe buitenklas, genaamd het boshuisje, van basisschool De Rozen valt dan ook erg in de smaak, zowel bij de leerlingen als de leerkrachten. ‘Onze speelplaats werd een nog leukere speelplek!’