Kunstgras dakterras Gent met honden

Dakterras in Gent met kunstgras

Een kale woestenij met veel onkruid en enkele lelijke plukken gras, veel meer was er van dit dakterras in Gent niet overgebleven. Het echte gras wilde simpelweg niet groeien op het dak, waardoor de daktuin praktisch onbruikbaar was geworden. Daarom besloot deze klant het natuurlijke gras te vervangen voor kunstgras. Een hele verbetering! De eigenaar van de woning kan in het vervolg genieten van een prettig en groen dakterras dat een prachtig uitzicht over de stad biedt.

Problemen echt gras

Doordat gras op daken een dunne voedingsbodem heeft (vanwege het gewicht) krijgt het doorgaans niet voldoende mineralen en droogt het snel uit. Hierdoor krijg je al snel te maken met loslatende plaggen en gele en kale plekken. Deze daktuin in Gent was daardoor volledig in verval geraakt en bij een beetje regen veranderde het in een modderpoel. Het afgestorven gras was daardoor nog maar nauwelijks te betreden en de eigenaar maakte vrijwel geen gebruik meer van het ruime dakterras. Erg zonde.

Kunstgras daktuin

Kunstgras op het dakterras is een uitstekend alternatief voor echt gras. Het heeft geen voeding of water uit de bodem nodig en blijft daardoor altijd mooi groen. Een bijkomend voordeel is dat kunstgras met een passende opbouw relatief weinig weegt en dus op vrijwel ieder dak of balkon geplaatst kan worden. Ons kunstgras is verder stevig en slijtvast en daardoor actief te gebruiken, zonder dat het beschadigd raakt. Deze klant was er dan ook snel van overtuigd dat kunstgras de ideale oplossing zou zijn voor zijn daktuin.

Ondergrond op dak

Voor dit project verzorgde de klant zelf de voorbereidende werkzaamheden, waarna wij met een kraan de afgegraven grond naar beneden takelden en een nieuwe ondergrond van porfiersteenslag plaatsten. Kunstgras kan namelijk direct op de roofing geplaatst worden, maar het gazon oogt strakker en is beter bestand tegen actieve betreding met een stabiele, waterdoorlatende onderlaag. Het porfier zorgt voor een mooie, egale grasmat en minder geluidsoverlast als er op het gazon gelopen wordt. Regenwater wordt tijdelijk opgenomen in de onderlaag, waarna het geleidelijk weg kan stromen.

Plaatsing kunstgras

Een van de moeilijkheden bij het plaatsen van kunstgras op een dakterras is de aanlevering van de materialen. Bij Kunstgrasservice beschikken we over alle benodigdheden als een kraan, vrachtwagens en containers om de materialen op het dak te krijgen. Zodoende konden onze kunstgras plaatsers dit project snel en probleemloos realiseren. Het gazon ligt mooi strak en geeft de daktuin een frisse, groene uitstraling. Een heerlijke plek om te genieten van de voorjaarszon.

Kunstgras en honden

Overigens is niet alleen de eigenaar zelf erg tevreden met het kunstgras op het dakterras, ook de trouwe viervoeter is erg content. Dat is niet verwonderlijk, want het gazon is een fijne plek voor de hond om lekker te spelen. Het prettige is dat ons kunstgras daar ook sterk genoeg voor is. Ons kunstgras is bovendien bestand tegen urine van huisdieren. Waar hondenurine bij echt gras kan leiden tot ‘brandplekken’ zorgt het bij kunstgras niet voor verkleuring. Het  onderhoud is minimaal, dus maximaal genieten.