Hondvriendelijke tuin

Hondvriendelijke tuin in Geraardsbergen

Het gazon van deze klant uit Geraardsbergen was door het graven en spelen van haar twee honden volledig verwoest. Daarom nam zij contact op met Kunstgrasservice. Als ervaren kunstgras expert begrepen wij direct wat er van ons verwacht werd: we zorgden voor een robuust kunstgras en installeerden de grasmat op vakkundige wijze. Het resultaat is een gezellige hondvriendelijke tuin, waar de viervoeters naar hartenlust in kunnen ravotten.

Echt gras niet geschikt voor honden

Als hondenbezitter komt u er vroeg of laat vanzelf achter dat een gazon van echt gras niet erg geschikt is als u de honden in de tuin laat lopen. Veel honden hebben namelijk de onbeheersbare neiging om in het gras te gaan snuffelen en graven. Bovendien is echt gras simpelweg niet sterk genoeg voor spelende honden. Als de honden op het gazon spelen zullen er daardoor al snel slijtageplekken ontstaan.
Een ander nadeel is dat een echt grasveld snel erg modderig wordt. Als de honden de tuin in rennen, zullen zij door de modder gaan rollen en met hun smerige vacht uw huis weer in draven, met alle gevolgen van dien. Ook onze klant in Geraardsbergen kampte met deze problemen. Haar twee honden maakten haar tuin kapot door te graven en over het gazon te rennen. Op zoek naar een alternatief, kwam zij zodoende terecht bij Kunstgrasservice.

Kunstgras in een hondvriendelijke tuin

Kunstgras heeft immers dezelfde groene uitstraling als echt gras, maar is stevig en slijtvast. Het is dus prima bestand tegen een stel spelende honden. Omdat er geen aarde onder het kunstgras ligt, proberen de honden ook niet in het gazon te graven.
Een groot voordeel van kunstgras is dat het snel opdroogt. Door de gaatjes in de rug van de grasmat, kan overtollig regenwater in de ondergrond infiltreren. Het gazon wordt dus nooit modderig. Zodoende kunnen de honden ook direct na een flinke regenbui weer in de tuin spelen.

Extra sterke en compacte vezels

Om honden op het kunstgras gazon te laten spelen, moet de grasmat natuurlijk wel sterk genoeg zijn. Daarom adviseerden wij deze klant Kunstgrasservice Joy. Dit model heeft extra stevige en compacte vezels, waardoor het uitermate geschikt is voor terreinen die intens betreden worden, zoals het geval is in deze hondvriendelijke tuin.

Kenmerken Kunstgrasservice Joy:

  • Stevige, compacte vezels
  • Diepgroene kleur
  • 30mm
  • Geschikt voor spelende kinderen
  • Geschikt voor honden
  • Ideaal om een zwembad op te plaatsen

De ondergrond: cruciaal met honden

De ondergrond is een vitaal onderdeel van iedere kunstgras-opbouw. Als het de bedoeling is dat er honden op het gazon kunnen spelen, is het nóg belangrijker dat de ondergrond stevig en goed waterdoorlatend is.

Als kunstgras experts weten we bij Kunstgrasservice precies wat voor ondergrond het meest geschikt is voor welke situatie. Ook in deze tuin realiseerden we een passende ondergrond met genoeg draagkracht. Doordat de onderlaag zeer goed water doorlaat, kan hondenurine makkelijk wegspoelen en infiltreren in de ondergrond. Hierdoor krijgt deze klant geen last van geuroverlast.

Vakkundige plaatsing

Kunstgras leggen is een vak apart. In deze tuin moesten we het kunstgras bijvoorbeeld om de palen van de met klimplanten versierde pergola heen leggen. Dat hebben we gedaan door het kunstgras uit te snijden en naadloos om de obstakels te verlijmen. Hierdoor ligt er een prachtige, strakke grasmat die niet kan worden losgetrokken door de honden. Doordat Kunstgrasservice Joy wordt geleverd in rollen van 2,5 en 5 meter breed konden we het snijverlies en het aantal naden tot het minimum beperken.

Weinig onderhoud

Eén van de voordelen van kunstgras is het weinige onderhoud dat het nodig heeft. Waar echt gras regelmatig gemaaid moet worden, heeft deze grasmat altijd de perfecte lengte. Ook zijn zware en tijdrovende klussen als het bemesten en verticuteren van het gazon niet nodig. In droge perioden heeft het gazon geen water nodig. De klant hoeft het gras dus nooit te sproeien om het mooi groen te houden.