Kunstgras plat dak

Kunstgras op plat dak zorgt voor feel-good factor

Het lelijke bitumen dak was deze klant uit Hansbeke een doorn in het oog als hij uitkeek over zijn prachtige landelijke tuin. Bovendien verstoorde het saaie, zwarte dak de foto’s die hij met zijn drone maakte. Kunstgras op het dak bleek een uitstekende oplossing. Door het groene dak gaat de woning van boven gezien volledig op in het fraaie landschap.

Kunstgras op plat dak

Platte daken zijn vaak voorzien van een onesthetisch bitumen dak. De lelijke rubberachtige dakbedekking heeft een ongezellige en niet erg uitnodigende uitstraling. Het probleem bij deze woning was dat men vanuit het dakraam pal op het bitumen dak uitkeek. Dit ontsierde het uitzicht op de uitgestrekte landelijke tuin en het omringende landschap met de lommerrijke waterpartijen en bosschages.

Een groen dak

Kunstgras op een plat dak is een mooie oplossing en kan direct op het dak geplaatst worden. Het gewicht is zo laag dat het vrijwel op ieder dak past. Doordat ons kunstgras is voorzien van UV-filters zal het niet verkleuren door zonlicht. Kortom, kunstgras is een uitstekende oplossing voor een gezellig groen dak.

Realistisch kunstgras

Ons kunstgras bleek een uitstekende manier om het platte dak te voorzien van een mooie groene bedekking die perfect past bij de omgeving. De klant was vooral onder de indruk van de natuurlijke uitstaling van het kunstgras. Het realistische uiterlijk van het kunstgras wordt bereikt doordat de vezels net als echte grassprieten stuk voor stuk een andere kant opstaan. Hierdoor krijgt de grasmat op het dak een zeer levendige en natuurgetrouwe uitstraling. Perfect voor in een uitgestrekte landelijke tuin als deze!

Aanleg kunstgras op dak

Bij het plaatsen van kunstgras zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Zo dient overtollig regenwater weg te kunnen lopen, omdat er anders plassen ontstaan. Daarnaast moeten de rollen kunstgras naar het dak verplaatst worden en dient de grasmat goed strak op het dak geplaatst te worden.
Daarom liet deze klant de plaatsing van het kunstgras over aan onze installateurs. Bij Kunstgrasservice zijn we gespecialiseerd in de aanleg van kunstgras en hebben we ruime ervaring met het plaatsen van kunstgras op daken. Onze kunstgras specialisten weten precies hoe ze het kunstgras moeten leggen voor een duurzame grasmat die jarenlang meegaat.

Minimaal onderhoud

Het resultaat is een heerlijk groen dak met een feel-good factor; wanneer de klant uit het raam kijkt, hoeft hij zich niet meer te storen aan het lelijke bitumen, maar geniet hij van een ononderbroken groen uitzicht. Het fijne aan kunstgras op het dak is, dat het vrijwel nauwelijks onderhoud vergt. De eigenaar hoeft niet voortdurend het dak op om het gras te maaien of de grasmat te bemesten. Zo houdt hij tijd over om de mooiste luchtfoto’s te maken met zijn drone!