Multifunctioneel veld

Multifunctioneel kunstgrasveld

Wouter Lisabeth uit Gavere is kinesitherapeut en heeft een prachtige praktijk. Aanvankelijk deed hij het grootste deel van de behandelingen binnenshuis, maar met het voorjaar in aantocht, zocht hij een geschikte ondergrond om ook buiten de nodige (sport)revalidaties te kunnen begeleiden. Hij kwam al snel tot de conclusie dat kunstgras hier bij uitstek een geschikte oplossing voor is.

Waarom kunstgras?

Als kinesitherapeut was een harde betonnen ondergrond om buiten op te werken geen optie. Hoe harder de ondergrond, hoe meer de spieren en gewrichten immers belast worden tijdens de revalidatie-oefeningen. Ook echt gras is weinig geschikt voor een multifunctioneel sportveld, omdat het bij een beetje regen al snel modderig en drassig wordt.
Kunstgras geldt als een perfect alternatief voor een multifunctioneel speelveld. Het is ten eerste zeer stevig en slijtvast, waardoor het intensief gebruikt kan worden. Hierdoor is het erg geschikt voor bijvoorbeeld de groepslessen bewegen en sport die Wouter Lisabeth organiseert. Daarnaast blijft kunstgras altijd droog en schoon. Regenwater sijpelt door de gaatjes in de backing heen en zakt (met de juiste ondergrond, daarover onderstaand meer) weg in de bodem. Hierdoor wordt een multifunctioneel kunstgrasveld nooit modderig.

Schokdempin

Shockpad kunstgras
Een bijkomend voordeel is dat er een schokdempende onderlaag onder de grasmat aangebracht kan worden. Hierdoor wordt de schok die ontstaat door de oefeningen geabsorbeerd door de ondergrond, waardoor die minder impact heeft op het lichaam en de gewrichten zo min mogelijk worden belast tijdens de revalidatie. Dit is uiteraard van groot belang voor klanten met blessures en andere lichamelijke klachten.
Tip: bij Kunstgrasservice kunnen we voor meerdere sporten zorgen voor een geschikte mate van schokdemping. Zo zorgen we dat ieder veld altijd de juiste mate van schokabsorptie, energieteruggave en balstuit heeft.

Weinig onderhoud

Eén van de grote voordelen van kunstgras voor een multipurpose sportveld is dat het nauwelijks onderhoud vergt. De klant is niet gedwongen om na een lange dag werken nog gras te maaien, het gazon te bemesten of het het grasveld te sproeien. Kunstgras heeft altijd de juiste lengte en ligt er altijd prachtig bij. Het belangrijkste onderhoud bestaat uit het opvegen van de afgevallen bladeren.

Geschikte ondergrond

Zoals hierboven al kort werd aangestipt, is de ondergrond erg belangrijk voor de waterinfiltratie in de bodem. Als de ondergrond niet waterdoorlatend genoeg is, blijven er plassen op het veld staan. Tegelijkertijd moet de ondergrond wel stevig genoeg zijn. Een bodem van zwarte aarde is bijvoorbeeld absoluut niet geschikt.
Daarom werd in deze tuin gekozen voor een stabilisélaag. Stabilisé is een mix van zand met een klein beetje cement (veel minder dan bij beton), waardoor de bodem zeer stabiel, maar nog steeds waterdoorlatend is. Bovenop de onderlaag van stabilisé is de dempingsmat van 10 mm geplaatst.

Multifunctioneel kunstgrasveld

Voor dit multifunctionele kunstgrasveld is gebruikgemaakt van Kunstgrasservice Multiplay. Dit type kunstgras is speciaal ontwikkeld voor multifunctionele kunstgras speelvelden. De Multiplay is een robuuste grasmat met wat kortere gekroesde vezels van 15mm. De naden zijn verlijmd met PU-lijm en voor extra slijtvastheid is de grasmat ingezand. Het instrooizand beschermt de vezels en zorgt voor extra veerkracht. Bovendien loopt ingezand kunstgras prettiger.

Interesse?

Bent u zelf geïnteresseerd in een multifunctioneel kunstgras sportveld of speelveld. Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Kunstgrasservice kan de volledige aanleg (inclusief de grondwerken) voor u verzorgen.