Padelbaan kunstgrasservice

Padel veld aanleg in provinciaal domein

Kwalitatief hoogwaardig kunstgras is geschikt als ondergrond voor tal van sporten. Doordat kunstgras stevig en slijtvast is, intensief bespeeld kan worden en niet modderig of drassig wordt (zoals echt gras), wordt het gebruikt voor verschillende soorten sportvelden. Ook voor padel is kunstgras bij uitstek de geschikte ondergrond. Daarom mocht Kunstgrasservice een nieuw padel veld aanleggen binnen het provinciaal domein Puyenbroek.
Puyenbroek is een provinciaal domein van 510 hectare in Oost-Vlaanderen tussen Wachtebeke, Zaffelare en Eksaarde. Het provinciaal domein wordt veelvuldig gebruikt voor sport en recreatie. Daarom wilde Puyenbroek een nieuw padel plein laten aanleggen.

Wat is padel?

Padel is een sport die de afgelopen jaren en vooral sinds de uitbraak van de corona pandemie snel aan populariteit wint. Het is een racketsport die omschreven kan worden als een mix tussen tennis en squash. De sport wordt gespeeld op een omsloten veld (kooi). Het is net als bij tennis de bedoeling om de bal over het net te slaan, maar bij padel mogen ook de wanden gebruikt worden om de bal tegenaan te slaan. Voor een prettig speelveld is een fijne groene grasmat die goed stuitert erg belangrijk.

Kunstgras padel veld

Kunstgras is een uitstekende ondergrond om padel op te spelen. In tegenstelling tot gravel of gras vergt het veel minder onderhoud, terwijl het prettiger loopt dan een kunststof ondergrond.
Kunstgrasservice verzorgde de volledige renovatie van het bestaande padel terrein op het provinciaal domein. We verwijderden het oude veld, zorgden voor het afgraven van de oude ondergrond en lieten een nieuwe fundering aanleggen door VMB.
Die ondergrond is erg belangrijk voor een padel veld. De onderlaag moet onder andere stabiel en waterdoorlatend zijn. Met de juiste ondergrond kan het veld niet gaan verzakken, de grasmat niet verschuiven en blijft er geen regenwater staan op het veld. Ook moet de ondergrond de juiste hardheid hebben om de bal goed te laten stuiteren en toch prettig te lopen.

Multisport kunstgras

Na de aanleg van de nieuwe ondergrond hebben we kunstgras geplaatst voor twee nieuwe padel velden. We kozen hiervoor ons Multisport kunstgras. Dit model is speciaal ontwikkeld voor sportveldjes en heeft extra stevige, gekroesde vezels. Hierdoor kan de grasmat intensief gebruikt worden zonder te slijten.

Inzanden met kwartszand

We hebben de nieuwe padel velden ingestrooid met een laagje speciaal kwartszand. Dit zand zorgt er niet alleen voor dat de vezels beter overeind blijven staan en de backing van de grasmat beter beschermd wordt, het zand zorgt ook voor een optimale stuit van de bal. Dit draagt bij aan een superieure spelervaring op de twee nieuwe velden.

Minigolf en kunstgras putting greens

Overigens is dit niet het eerste project dat Kunstgrasservice heeft uitgevoerd voor provinciaal domein Puyenbroek. In 2020 verzorgden we ook al de aanleg van een nieuw minigolf terrein. Ook hiervoor verwijderden we de bestaande grasmatten en plaatsten we Multisport kunstgras. Ook hebben we twee putting greens aangelegd met dit kunstgras.