Putting green aanleggen

Putting green aanleggen

Wilt u graag een minigolf of putting green aanleggen in uw tuin, bij een sportvereniging of op een andere locatie? Kunstgras is een uitstekende ondergrond voor een mooie putting green of minigolfbaan. Het korte, strakke gras fungeert als perfecte golfbaan en is in elke tuin aan te leggen. Kunstgrasservice legde eerder deze prachtige kunstgras putting green en minigolf aan voor provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtbeke. Lees hier hoe wij dat deden. Naast de putting greens hebben we bovendien ook een padel veld aangelegd voor het provinciaal domein.

Minigolf

Aanleg kunstgras putting-green
Omdat de oude minigolfbaan aan vernieuwing toe was nam het provinciaal domein Puyenbroeck – een natuurgebied van 510 hectare in Oost-Vlaanderen dat veel gebruikt wordt voor recreatie – contact met ons op om een nieuwe minigolfbaan aan te leggen.
Hiervoor hebben we gebruikgemaakt van ons Multisport kunstgras. Dit kunstgras is speciaal ontwikkeld voor sport- en speldoeleinden. Het kunstgras heeft onder andere wat kortere, extra stevige vezels. Dit zijn de perfecte kenmerken voor een minigolfbaan. Bovendien is dit type kunstgras zeer slijtvast, waardoor het extra intensief gebruikt kan worden.
We hebben de oude banen eerst verwijderd en vervolgens, in samenwerking met VMB Aannemingen, de nieuwe minigolfcourses aangelegd. De uitdaging hierbij was vooral het uitsnijden van het kunstgras in de vorm van de parcours. Uiteraard was dat voor onze specialisten geen enkel probleem.

Inzanden

Voor een optimaal resultaat hebben we het kunstgras ingezand. Dit doen we eigenlijk altijd, maar inzanden is extra belangrijk bij een putting green of minigolf. Het laagje instrooizand zorgt er namelijk voor dat de bal beter rolt. Het instrooizand loopt daarnaast prettiger en zorgt voor wat extra stevigheid, waardoor de grasmat langer meegaat.

Wilt u zelf een putting green?

Wilt u zelf een minigolf of putting green in de tuin? Neem dan contact met ons op. We ontwerpen graag een prachtige putting green of minigolfbaan voor in uw tuin, zodat u op ieder moment kunt werken aan uw golfvaardigheden.