KUNSTGRAS NIEUWBOUW TUIN

Als u een nieuwbouwwoning heeft gekocht, dan geeft dat u de vrijheid om uw tuin helemaal naar uw eigen wensen in te richten. Kiest u voor een mooi gazon, een ruim terras, weelderige begroeiing of een combinatie van deze onderdelen?

Het gazon vormt vaak letterlijk en figuurlijk het middelpunt van de tuin; het geeft uw nieuwbouwwoning een prettige, groene aanblik en de kinderen kunnen er naar hartenlust op spelen. Helaas vergt natuurgras veel onderhoud en wil het niet in iedere tuin mooi groen blijven. Voor een grasveld in de tuin van uw nieuwbouw is kunstgras een uitstekend alternatief. Kwaliteitskunstgras kan in iedere tuin worden aangelegd en vergt nauwelijks onderhoud. Kunstgrasservice helpt u graag bij het creëren van de mooiste tuinen met kunstgras in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

Wanneer u begint met een nieuwbouwproject is het verstandig om in een vroeg stadium na te denken over wat u wilt doen met uw tuin. Op die manier kunt u het budget voor de nieuwbouw hierop afstemmen en voorkomt u dat u al het geld spendeert voordat u heeft gedacht aan de inrichting van de tuin. Bovendien is het belangrijk om op tijd de juiste grondwerken uit te voeren.

Kunstgrasservice kan u van begin tot eind helpen met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van uw nieuwe tuin. U kunt kiezen uit een brede selectie natuurgetrouwe kunstgrassen voor uw nieuwbouw.

Voor welke toepassing heb je kunstgras nodig:

UW TUIN ONTWERPEN

Ieder tuinproject begint met een goed ontwerp. Daarbij dient u zorgvuldig te kijken naar de eigenschappen van uw tuin. Heeft u een tuin op het noorden of zuiden? Waar heeft het perceel de meeste schaduw en waar vangt de tuin de meeste zon? Ook dient u rekening te houden met de bodem en de afwatering. Vervolgens kunt u in kaart brengen waar u bijvoorbeeld uw terras en gazon wilt plaatsen. Een gespecialiseerde tuinaannemer kan u helpen met het op maat ontwerpen van uw nieuwbouwtuin en u tevens voorzien van deskundig advies met betrekking tot de grondwerkzaamheden.

WAAROM KUNSTGRAS SERVICE

Kunstgrasservice is een erkend kunstgrasspecialist in Oost-Vlaanderen. Onze kunstgrascollectie bestaat uit diverse soorten. Wij werken alleen met topkwaliteit kunstgras met een zeer natuurlijke uitstraling. Het kunstgras gaat gegarandeerd jarenlang mee en wordt op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd.

Onze kunstgrasspecialisten kunnen u uitgebreid adviseren over de ondergrond en u helpen met het ontwerpen en aanleggen van uw tuin. De verschillende kunstgrassen kunt u bekijken in onze kijktuin in Wetteren. Hier zijn de diverse modellen aangelegd in overzichtelijke gazons zodat u deze goed met elkaar kunt vergelijken en een duidelijk beeld krijgt van de uiterlijke kenmerken onze kunstgrassen.

Als u planten of een gazon van natuurgras in uw tuin wilt, dan kunt u deze gedeeltes van de tuin voorzien van een ondergrond van een halve meter teelaarde. Hiervoor moet u de oorspronkelijke bodem afgraven. Voor een rijke voedingsbodem kunt u direct compost aan de nieuwe ondergrond toevoegen. Door regenwormen uit te zetten kunt u meteen zorgen voor een goede waterhuishouding en een evenwichtige verdeling van de voedingsstoffen.

De ondergrond is een cruciaal onderdeel van uw tuin. Veel tuinen in Oost-Vlaanderen hebben een ondergrond van klei of leem. Dit is van nature weinig geschikt om een terras of kunstgras op aan te leggen. Deze bodemsoorten klinken namelijk erg in, wat kan zorgen voor verzakkingen en waardoor regenwater moeilijk weg kan zakken. Wanneer u klei of leem in de tuin heeft, is het verstandig om de bodem af te graven en – afhankelijk van de gewenste bedekking – een nieuwe onderlaag van bijvoorbeeld zand of breekpuin te plaatsen.

Houd bij uw nieuwbouwproject dus vanaf het begin rekening met de ondergrond. Zo voorkomt u dat u als uw tuin eenmaal is aangelegd voor vervelende verrassingen komt te staan. Wanneer de tuin eenmaal af is, worden veranderingen aan de ondergrond een stuk lastiger, arbeidsintensiever en vooral duurder.

Planten en gras

Wilt u planten of natuurgras in een deel van uw tuin? Dan is het verstandig om (dit deel) van uw tuin te voorzien van een ondergrond van minimaal een halve meter teelaarde. Hiervoor zult u de bodem in de meeste gevallen af moeten graven. Daarnaast is het verstandig om direct compost aan de ondergrond toe te voegen en regenwormen uit te zetten. De compost zorgt voor de nodige voedingsstoffen in de bodem. Regenwormen graven een gangenstelsel wat bijdraagt aan de waterhuishouding en de verdeling van de voedingsstoffen.

Oprit en terras

Wanneer u een terras wilt aanleggen, kunt u het best wachten tot een jaar na oplevering van uw nieuwbouwwoning. Zo geeft u de grond de tijd om zich te stabiliseren en voorkomt u dat het terras gaat verzakken of er scheuren ontstaan. Hetzelfde geldt voor een oprit. Een andere oplossing is de bodem afgraven en een onderlaag van breekpuin aanleggen. Hierdoor creëert u een stabiele ondergrond waar u direct tegels op kunt leggen.

Kunstgras

Voor een stabiele, waterdoorlatende bodem kunt u op de plek waar u het kunstgras wilt leggen een ondergrond van breekpuin plaatsen. Vervolgens dient u de bodem te nivelleren en eventueel onkruid weg te halen. Bovenop het breekpuin brengt u vervolgens een laag van ongeveer 8 cm gestabiliseerd zand aan. Mocht er een extra drainagesysteem nodig zijn, dan is het verplicht om hiervoor een vergunning aan te vragen.

LATEN PLAATSEN OF ZELF PLAATSEN

Het plaatsen van kunstgras is een werk dat de nodige tijd en aandacht vergt. Het uiteindelijke resultaat van uw kunstgrasproject wordt voor een groot deel bepaald door de manier waarop het kunstgras wordt geïnstalleerd. Daarentegen vormen de kosten die komen kijken bij de installatie slechts een fractie van de totale kosten voor de aanleg van uw nieuwbouwtuin. Daarom is het, vooral als u zelf geen ervaring heeft met het installeren van kunstgras of het leggen van een terras, verstandig om uw kunstgrasgazon te laten plaatsen door een professionele installateur. Kunstgrasservice kan de installatie volledig voor u uitvoeren.
Kunstgras nieuwbouw

ONZE DIENSTEN

Kunstgrasservice kan ieder kunstgrasproject van begin tot eind voor u uitvoeren. Al tijdens de bouw van uw nieuwe huis kunnen we de bodem bestuderen en u advies geven over welke grondwerken er nodig zijn om uw droomtuin te verwezenlijken. Door direct rekening te houden met de grondwerken voorkomt u dat u begint met de aanleg van uw tuin op een ondergrond die ongeschikt is en u deze in een later stadium dient te vervangen. Tevens kunnen we u direct adviseren over de afwatering.

Als u een kunstgrasgazon in uw tuin wilt, dan kunnen we u voorzien van handige tips en advies met betrekking tot de installatie. We kunnen vertellen wat voor bevestigingsmaterialen nodig zijn, wat goede bevestigingspunten zijn, hoe u een kantopsluiting maakt, welk soort lijm u nodig heeft en wat voor instrooizand geschikt is. Tevens kunnen we uitleggen wat voor gereedschappen u nodig heeft voor de installatie.

Wilt u kunstgras in uw nieuwbouwtuin? Kunstgrasservice kan het volledige project, van de grondwerken tot de installatie en de afwerking, voor u realiseren.

Realisaties

Kunstgrasservice heeft in de loop der jaren tal van fraaie kunstgrasprojecten gerealiseerd in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Antwerpen. Ontdek in onderstaande artikelen hoe wij dat gedaan hebben en doe inspiratie op voor uw eigen tuin.

Kunstgrasservice realiseerde een prachtig kunstgras speelveld met belijning voor deze basisschool in Aalst.
Kunstgrasservice plaatste kunstgras voor de showroom van deze Mercedes garage in Dendermonde. Het kunstgras versterkt de groene uitstraling van de elektrische auto’s.
Kunstgras is de ideale ondergrond voor een putting green. Bekijk deze putting greens die wij hebben aangelegd voor provinciaal domein Puyenbroeck.