Een nieuwe mijlpaal: fusie met Kunstgrascenter, Proxy Fields en IB Gras

Na maanden van voorbereiding is de kogel eindelijk door de kerk! Een opmerkelijke samenwerking markeert een mijlpaal in de kunstgras- en valdempingsindustrie met de aankondiging van de fusie tussen, Kunstgrascenter, Kunstgrasservice, IB Grass en Proxy Fields. Deze unieke bundeling van krachten creëert een sterke speler in de sector, gericht op innovatie, kwaliteit en duurzaamheid.

Proxy Group staat bekend om kwaliteit

Proxygrass, als pionier in hoogwaardig kunstgras, staat bekend om het samenstellen van een van de beste gamma’s op het gebied van kwaliteit en stabiliteit bij plaatsing. Met meer dan 50 jaar gecombineerde ervaring in de sector, benadrukt Yannis Horemans, mede-eigenaar van de nieuwe Proxy Group dat deze fusie voortkomt uit een diepgaand begrip van de behoeften van klanten. “Wij staan letterlijk met onze voeten in de grond en begrijpen daardoor de nuances van onze installatie -en eindklanten. Dit maakt ons uniek in de industrie,” zegt Horemans.

Eén geheel met eigen identiteit: Powered by Proxygrass

De bedrijven worden één geheel, met behoud van hun individuele namen, maar versterkt met de toevoeging ‘powered by Proxygrass’. Kunstgrascenter, Kunstgrasservice en IB Gras transformeren tot installatiebedrijven die zich verspreiden over heel Vlaanderen. Proxy Fields richt zich op duurzame valdempingssystemen en recyclagetoepassingen en fungeert als een innovatief laboratorium voor het testen en implementeren van de nieuwste technieken binnen de sector.

Het fusieteam bestaande uit Kris, Olivier, Bjorn én Yannis, waarbij die laatste zich zal concentreren op het commerciële en marketingaspect, terwijl Olivier, Kris en Bjorn verantwoordelijk zullen zijn voor lokale vestigingen. Lokale verankering wordt gezien als de sleutel tot het succes van deze samensmelting, waarbij het niet meer van deze tijd is om vele kilometers te rijden voor zowel klanten als medewerkers.

De focus op de hoogste kwaliteit, zowel in producten als installatie, blijft ongewijzigd. De fusie verandert niets aan het oorspronkelijke DNA van de bedrijven: de klant staat altijd centraal door een warme en servicegerichte aanpak. De enige verandering is de geografische spreiding, waardoor klanten op alle vlakken nog beter worden bediend.

Een toekomst van groei en innovatie

Yannis Horemans benadrukt dat deze fusie slechts het begin is van opwindende ontwikkelingen. “Met deze solide fundering zetten we koers naar een toekomst van voortdurende groei en innovatie.” Om deze ambities waar te maken, zijn Proxygrass en haar partners actief op zoek naar nieuwe talenten: 4 tot 5 installateurs, administratieve medewerkers en commerciële profielen worden gezocht om het team te versterken.

Samen naar een gedurfde toekomst

Deze fusie belichaamt de toewijding van de Proxy Group en haar partners om de markt te veranderen en te blijven streven naar excellentie. Een collectieve inspanning van vakkundige handen die samen de weg banen voor een gedurfde toekomst in de kunstgras- en valdempingssector.